Home Biznis Stečajni upravnik u Ministarstvu finansija Srpske

Stečajni upravnik u Ministarstvu finansija Srpske

0

12.11.2021. / 15:00

BANJALUKA – Pomoćnik ministra finansija RS za pravne poslove Stojan Krnjaić, koji je i član Odbora povjerilaca Fabrike glinice „Birač“, jedan je od novih stečajnih upravnika u RS, ali ga u toj ulozi, barem za sada, nećemo vidjeti.

Foto: Capital.ba

Ministarstvo pravde RS objavilo je dopunjenu lisu stečajnih upravnika RS, na kojoj se, između ostalih, nalazi i pomoćnik Zore Vidović.

Međutim, Krnjaić za CAPITAL kaže da se za sada vjerovatno neće baviti ovim pozivom.

„Tačno je da sam u septembru položio ispit za stečajnog upravnika. Iskreno, nisam očekivao da ću tako brzo biti na listi. Ja sam se na ispit prijavio još 2019. godine dok sam radio u opštini Kozarska Dubica, ali on sve do ove godine nije organizovan, vjerovatno zbog korone. To sam shvatio kao neku djelatnost kojom bih mogao da se bavim, ali sada vjerovatno, zato što sam na ovoj poziciji, to ne bih prihvatio“, rekao je Krnjaić za CAPITAL.

Krnjaić, koji je po profesiji diplomirani pravnik, imenovan je za pomoćnika ministra finansija RS sredinom prošle godine, a prije toga je bio sekretar Skupštine i savjetnik načelnika opštine Kozarska Dubica.

On je i član Odbora povjerilaca FG „Birač“, a CAPITAL je u nekoliko navrata pisao o sukobu pojedinih povjerilaca, predstavnika državnih institucija, i stečajnog upravnika Laze Đurđevića.

Krnjaić za CAPITAL kaže da komunikacija sa upravnikom nije na najboljem nivou.

„Mi se vidimo samo na sjednicama Odbora povjerilaca, a koliko vidim u drugim postupcima komunikacija između članova odbora i upravnika postoji i mimo sjednica. Međutim, ovdje to nije slučaj i vjerovatno zbog toga i na samoj sjednici Odbora bude nesporazuma, a naš cilj je da se stvari razjasne“, rekao je on.

CAPITAL: M. Č. Lj.

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here