Home Biznis Stečaj definitivan: Gubici „HPK Draksenić“ premašili 12 miliona KM

Stečaj definitivan: Gubici „HPK Draksenić“ premašili 12 miliona KM

0

20.07.2020. / 15:00

KOZARSKA DUBICA – Gubici bivšeg privrednog giganta „Hemijske prerade kukuruza Draksenić“ premašuju 12 miliona KM zbog čega se, između ostalog, već početkom avgusta očekuje otvaranje stečajnog postupka.

Predstečajni upravnik „HPK Drakenić“ Vojo Pavičić rekao je danas za portal CAPITAL da je urađen izvještaj i analiza stanja preduzeća, koja pokazuje da su ispunjeni uslovi za pokretanje stečajnog postupka.

„Podnijet je izvještaj Osnovnom sudu u Prijedoru, te čekamo da se odredi ročište za početak postupka stečaja. Očekujemo da će to biti početkom avgusta ili eventualno u septembru“ , kazao je Pavičić.

Dodaje da će potraživanja prema ovom preduzeća biti velika, te da trenutno gubici „HPK Drakenić“ iznose preko 12 miliona KM.

Podsjećamo, Vlada RS je početkom mjeseca na sjednici donijela odluku o saglasnosti za pokretanje stečajnog postupka nad ovim preduzećem.

Vlada dala “zeleno svjetlo” za stečaj “HPK Drakenić”

„Hemijska prerada kukuruza Draksenić“ u Kozarskoj Dubici je bila jedina fabrika na prostoru bivše Jugoslavije koja je proizvodila visokofruktozni sirup. Ovo preduzeće postoji preko 40 godina.

Povezane vijesti:

Otvoren predstečajni postupak „HPK Draksenić“, radnici zabrinuti

Fabrika “HPK Draksenić” ide u stečaj

CAPITAL: D.E.

Tagovi:

Povezane vijesti

Let's block ads! (Why?)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here