Home Biznis Stanivuković: Spriječićemo preuzimanje Stare stanice vatrogasnim vozilima

Stanivuković: Spriječićemo preuzimanje Stare stanice vatrogasnim vozilima

0

12.04.2023. / 14:51

BANJALUKA – Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković najavio je da planira sutra blokirati parking na Staroj autobuskoj stanici vozilima vatrogasne i komunalne službe, kako bi na taj način spriječio da „Autoprevoz“ uz pomoć sudskih izvršitelja uđe u posjed ovog vrijednog zemljišta u centru grada.

Foto: Capital/Grad Banjaluka

Stanivuković je potvrdio da nije postignut sporazum sa ovim preduzećem koji bi odgodio izvršenje sudske odluke koja predviđa da „Autoprevoz“ 13. aprila preuzme ovaj parking.

On je rekao da će se pojaviti najvjerovatnije na toj lokaciji oko 10.30 časova.

„Ja koliko vidim „’Autoprevoz’ se oglušio na apele grada Banjaluka i oni za apele Grada ne mare. Ne marimo ni mi za ono što oni sutra namjeravaju da čine“,  naveo je Stanivuković.

Pozvao je radnike da sutra svi zajedno dođu na tu lokaciju.

„Vatrogasna kola i automobile komunalne službe, koji budu slobodni i ne budu potrebni na terenu tamo ćemo parkirati da blokiramo izvršenje i da ga ne dozvolimo. Pozivam sve sugrađane da u vrijeme kada je zakazano izvršenje budu tamo“, rekao je on.

Ponovio je da je spreman da sjedne i da pregovara sa „Autoprevozom“ oko parkinga Stare stanice onda kada oni odustanu od Vidovdanske ulice, zgrade Muzeja i lokacije gdje je spomenik 12 beba.

„Za pregovarački sto neću sjesti dok god imamo tužbu „Autoprevoza“ tešku 12 miliona KM“, rekao je on.

Podsjećamo, spor između „Autoprevoza“ i Grada oko zemljišta vrijednog desetine miliona maraka na lokaciji poznatoj kao Stara autobuska stanica trajao je skoro dvije decenije.

Konačnu riječ dao je Ustavni sud BiH koji je poništio presudu Višeg privrednog suda u Banjaluci u korist Grada i potvrdio presudu Okružnog privrednog suda da je stara autobuska stanica vlasništvo “Autoprevoza”.

Okružni privredni sud je za 13. april zakazao sprovođenje prinudnog izvršenja i uvođenje „Autoprevoza“ u posjed.

Pored parkinga koji je predmet izvršenja, na osnovu sudskih presuda „Autoprevoz“ je vlasnik i drugih parcela u samom centru grada na kojem je izgrađena Vidovdanska ulica, trotoari, park u kojem je spomenik „12 beba“, kao i takozvani „Krašev“ parking, ali za njih nisu tražili ulazak u posjed već su pokrenuli spor težak 12 miliona KM.

CAPITAL: V. P.

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)