Home Biznis Stanivuković: Ponašanje prevoznika nedopustivo

Stanivuković: Ponašanje prevoznika nedopustivo

0

11.03.2022. / 15:00

BANJALUKA  – Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković ocijenio je nedopustivom današnju petominutnu obustavu rada javnog gradskog i prigradskog prevoza, navodeći da je neprihvatljivo da se autobuski prevoznici tako ponašaju prema gradu i građanima.

Foto: Capital

Oni su stali na pet minuta i time nisu ispoštovali ugovor, što nam daje mogućnost da ga raskinemo i da tražimo nove prevoznike“, rekao je Stanivuković novinarima.

On je poručio da je neprihvatljivo poskupljenje koje prevoznici traže.

“Oni su juče trebali imati sastanak sa gradskim menadžerom, a nisu došli. Tražili su sastanak sa gradonačelnikom i predsjednikom Skupštine. Gospodo, ne određujete vi sa kim ćete pregovarati. Gradski menadžer je predstavnik Grada koji zastupa mene i gradsku administraciju“, naveo je Stanivuković.

On je poručio Banjalučanima da neće ostati bez javnog prevoza.

Predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić istakao je da je ovo “rat gradonačelnika i autobuskih prevoznika”, dodajući da gradski parlament ne određuje cijenu gradskog prevoza.

Mi možemo dati ili ne dati saglasnost na određene prijedloge. Skupština još nije dala svoj stav i treba razgovarati sa prevoznicima“, rekao je Ilić novinarima.

Ilić smatra da sa prevoznicima treba razgovarati i da im treba pomoći subvencijama.

Petominutnom obustavom javnog gradskog i prigradskog prevoza u Banjaluci prevoznici su danas izrazili nezadovoljstvo jer gradska uprava ne želi da budu usklađene cijene karata sa rastom cijena goriva, izjavio je Srni direktor “Autoprevoza” Dejan Mijić.

On je najavio da će u ponedjeljak, 14. marta, obustava prevoza vjerovatno trajati pola sata, te izrazio očekivanje da gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković prihvati poziv prevoznika za sastanak, kao i novi cjenovnik karata.  Srna

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)