Home Vijesti STANIVUKOVIĆ ODGOVORIO RAJČEVIĆU „Pustite moj privatni život i recite građanima šta košta...

STANIVUKOVIĆ ODGOVORIO RAJČEVIĆU „Pustite moj privatni život i recite građanima šta košta 800.000 KM“

0

Već je u javnosti poznata ta mantra, bar kada je riječ o meni kao narodnom poslaniku, da na sva moja pitanja o javnom protoku novca isključivo odgovaraju napadima na moj privatni život i život moje porodice.
Poručio je ovo narodni poslanik Draško Stanivuković, odgovarajući ministru u Vladi Republike Srpske, Srđanu Rajčeviću, koji Stanivukovića nazvao „ocvalim omladinacem koji je sebi dao za pravo da komentariše projekat ‘e-Beba’”
– Na moja postavljena pitanja o javnom protoku novca i tenderu za pomenutu aplikaciju, ministar je odgovori da sam ja ocvali omladinac, koji živi u kičeraj palati, te da sam kvazi političar i simbol tajkunizacije. Da li iko ovdje vidi ijedan kontra-argument? – upitao je Stanivuković.
On naglašava da je saopštenje ministra puno uvreda i kleveta te da će i on posegnuti sa tužbom.
– Međutim, ono što se radi u njegovom ministarstvu sa ovim tenderom nije u domenu prekršaja već krivične odgovornosti. Zašto? Pa zato što je tender desetrostruko skuplji od realne cijene koštanja takve vrste tendera – rekao je Stanivuković, ostavši pri svojim tvrdnjama od ranije.

Tvrdi da će se zadržati, jer mu to profesija, moral i etika nalažu, isključivo na pitanjima koja interesuju građane, a to je, tvrdi, sve ono što se tiče javnih institucija i javnog protoka novca.
Pročitajte još:RAJČEVIĆ ŽESTOKO ODGOVORIO STANIVUKOVIĆU “Ocvali omladinac sebi dao za pravo da komentariše projekat ‘e-Beba’”
– Ministre, dajte nam tačne specifikacije i podatke šta u toj aplikaciji  košta 800.000 KM? Šta će ta aplikacija toliko pomoći u pronatalitetnoj politici? Da li je bolje da se ih 800.000 KM podijeli na dječji materinski dodatak? Recite nam javno koliko je isti „tender“ koštao u Srbiji iz koje ste ga prepisali? Molim Vas, kao ministra koji bi trebao biti ozbiljan, da se manete privatnog života i da pređemo na pitanje javnog života, naših funkcija i odgovornosti prema građanima – rekao je Stanivuković.
Naglašava da firma koja je ponudila posao za 87.000 KM nije mogla da dobije neka dokumenta od ministarstva.
– U toj ponudi od 87.000 KM, već postoji zarada od 40 odsto što znači da sama aplikacija i izrada ne košta više od 40.000 do 50.000 maraka. Zato samo insistiram na pitanju šta tu košta 800.000 KM – rekao je on i poručio ministru da se ne nervira, jer najbolji podaci iz afera tek slijede.
Stanivuković zaključuje da je kao odgovoran i moralan političar spreman da se izvini svima ako se građanima crno na bijelo, objasne i opravdaju svi troškovi u ovom tenderu.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak prisustvovao je danas osveštanju obnovljenog hrama Svetih apostola Petra i Pavla u Кućancima, rodnom …
VIŠE

– Naš cilj da odblokiramo rad Parlamenta BiH i omogućimo da poslanici rade svoj posao je postignut. Napravili smo veliki pomak sa „mrtve …
VIŠE

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević reagovao je na tvrdnje poslanika …
VIŠE

Potpredsjednik SNSD Nebojša Radmanović rekao je danas da je prijedlog izmjena Poslovnika o radu Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH …
VIŠE

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac zatražio je da se bez daljeg odlaganja …
VIŠE

Ukoliko se obistine medijske informacije o tome da bi pojedinim zvaničnicima u BiH Hrvatska mogla izreći zabranu ulaska u tu državu, uslijediće …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)