Home Ostalo Stanivuković najavio novu akciju – Zaustaviti tragedije na raskrsnici u Dragočaju i...

Stanivuković najavio novu akciju – Zaustaviti tragedije na raskrsnici u Dragočaju i Ramićima!

0

Nakon što je u Banjaluci prije nekoliko dana poginuo mladić, a na istom mjestu prije osam godina stradala djevojka na poziv mještana raskrsnicu u Ramićima, odnosno Dragočaju juče je obišao poslanik parlamenta Srpske Draško Stanivuković.

Reakcija Stanivukovića, javnosti poznatog po građanskom aktivizmu, pokretanju brojih inicijativa, peticija, pa i protesta i ovoga puta bila je jedina reakcija koju su obespravljeni građali dobili.

Tom prilikom Stanivuković je sa mještanima naselja Dragočaj i Ramići, te odbornicima lokalnog parlamenta najavio pokretanje građanske inicijative, odnosno peticije za izgradnju sigurnog prelaza za pješake.

– Na istom ovome mjestu ćemo se okupiti u nedjelju u 12 časova, kada ćemo početi sa sakupljenjem potpisa za peticiju, a ukoliko nadležni hitno ne reaguju spremn sam zajedno sa mještanima na radikalnije mjere poput blokade magistralnog puta Banja Luka – Prijedor, poručio je Stanivuković.

Stanivuković je pozvao mještane da se okupe nedjelju jer se ovdje upravo o njihovim životima i životima njihove djece, te pitao koliko je potrebno života da se izgubi da nadležni nešto konkretno poduzmu.

Veći prioritet od života ne postoji. Pored toga što nam stanovništvo odlazi, ne trebamo dozvoliti da na ovakav način bude izgubljen ijedan ljudski život.

– Ako se za prolaz kod „Delta sitija“ moglo izdvojiti skoro tri miliona miliona može se izdvojiti i sto hiljada za živote naše djece i nas, rekao je jedan od prisutnih mještana.

avatar
  Pretplati se  
Notify of