Home Ostalo Stanivuković: Montirani procesi su počeli, nema odustajanja

Stanivuković: Montirani procesi su počeli, nema odustajanja

0

“Moja borba za bolje i pravednije društvo neće prestati, bez obzira na sve montirane procese koji se vode protiv mene. Ovi procesi nisu samo pokušaj da zaustave mene, nego pokušaj da se zaustavi težnja za pravednijim društvom i da se uguši svaki pokušaj građanskog otpora“, rekao je danas narodni poslanik i predsjednik Gradskog odbora PDP-a Banjaluka Draško Stanivuković, nakon suđenja za više prekršajnih djela koja mu se stavljaju na teret.

Stanivukoviću se na teret, kao dva slučaja, stavljaju protesti sa majkama koje su se borile za materinski dodatak, odnosno da svako dijete rođeno prije donošenja Zakona o dječjem dodatku ima pravo na isto, protesti sa srednjoškolcima za bolje uslove u Tehničkoj školi, takođe kao dva slučaja, te kao jedan slučaj protesti vezano za banjalučku Toplanu.

„O ovakvim stvarima sam samo čitao u romanima, a sada ih preživljavam. Na suđenje sam pozvan čak i na svoj 26. rođendan, 21.maja. Danas me terete za pet prekršaja, ukupno u maju za dvanaest, a ukupno sam dobio trideset sedam prekršajnih prijava. Sve se odnose na moju borbu da se regulišu oblasti koje su od životnog značaja različitim kategorijama ljudi. Umjesto da institucije to same regulišu, da razumiju potrebe, da reaguju na zahtjeve, nažalost jedina reakcija jeda ja budem tužen“, dodao je Stanivuković.