Home Biznis “Srpska vodi odgovornu energetsku politiku”

“Srpska vodi odgovornu energetsku politiku”

0

07.08.2022. / 15:00

BANJALUKA – Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je da je Program instaliranja manjih solarnih postrojenja na stambene i poslovne objekte u Republici Srpskoj definisan kao projekat od posebne nacionalne važnosti i smatra da je potreban, potpuno opravdan i u najboljem interesu građana i privrede Republike Srpske.

FOTO: Pixabay

Ministarstvo energetike i rudarstva, koje je zaduženo da sprovodi Strategiju razvoja energetike Republike Srpske, na ovaj način nastavlja da vodi odgovornu politiku podsticanja i razvoja projekata u oblasti zelene energije, što je cilj u energetskom svijetu uopšte“, rekao je Đokić.

On je naveo da Program koji je Vlada Republike Srpske usvojila na prijedlog ovog ministarstva predviđa izgradnju 50.000 takvih postrojenja u Republici Srpskoj, što će značiti instaliranje oko 250 megavata solarnih postrojenja na stambene i poslovne objekte, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva Republike Srpske.

Đokić je rekao da je za realizaciju ovog projekta Vlada zadužila “Elektroprivredu Republike Srpske”, koja će biti operativni nosilac realizacije projekta, i za te namjene će obezbijediti početna neophodna finansijska sredstva.

Program će biti realizovan putem javnog poziva na koji će se moći javiti sva zainteresovana domaćinstva i privredni subjekti u Republici Srpskoj“, istakao je Đokić i dodao da će u narednom periodu građanima biti date na uvid sve informacije u vezi sa ovim projektom. Srna

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)