Home Vijesti SRPSKA SLAVI 28. ROĐENDAN Čubrilović: Dan Republike najvažnija manifestacija slobodarskog duha

SRPSKA SLAVI 28. ROĐENDAN Čubrilović: Dan Republike najvažnija manifestacija slobodarskog duha

0

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je građanima Srpske 9. januar – Dan Republike, navodeći da je proslava ovog praznika najvažnija manifestacija slobodarskog i ponosnog duha srpskog naroda koji se u najtežem, ratnom periodu izborio za slobodu i ravnopravnost.
Čubrilović je poželio da Republika Srpske ostane mirna, stabilna i prosperitetna.
– Naša Republika Srpska, na radost svih nas, slavi 28. rođendan. Srpska je garant slobode i postojanja srpskog naroda u BiH i zato svi zajedno, jedinstveno i odlučno, moramo nastaviti da razvijamo i jačamo Republiku i borimo se, uprkos svim izazovima i problemima, za očuvanje njene ustavne pozicije – poručio je Čubrilović.
Prema njegovim riječima, slaveći dan nastanka Republike Srpske sa ponosom se sjećamo i odajemo najveće priznanje najhrabrijim junacima koji su živote dali za Srpsku i slobodu.

– Njima dugujemo vječnu slavu i zahvalnost. Posebnu zahvalnost odajemo i brojnim ratnim vojnim invalidima. Srpski narod dao je veliku žrtvu u borbi za slobodu i danas, 28 godina poslije, moramo ostati odlučni i posvećeni jačanju Republike Srpske – naveo je Čubrilović.
On je podsjetio na istorijsku ulogu i odluke Narodne skupštine presudne za nastanak Republike Srpske, saopšteno je iz Narodne skupštine Srpske.
– Poslanici Skupštine srpskog naroda u BiH su 9. januara 1992. godine imali državničku viziju i donijeli istorijsku odluku – proglasili su Republiku srpskog naroda u BiH. Sada vidimo koliko je to bila značajna i mudra odluka u odbrani interesa i slobode srpskog naroda na ovim prostorima. Danas nam je potrebna odlučnost i vizija za očuvanje i izgradnju još bolje, savremenije i jače Republike Srpske – istakao je Čubrilović.
On je naglasio da će Narodna skupština, kao najviša zakonodavna institucija i temelj Republike, ostati čvrsto opredijeljena za razvoj i izgradnju savremene i demokratske Republike Srpske.
– Uprkos problemima, političkim podjelama i neslaganjima, neophodno je da nam Republika Srpska uvijek bude najvažniji politički cilj. Čestitam rođendan Republike i želim da svaki naredni Republika Srpska dočeka još bolja, ekonomski jača i prosperitetnija – poručio je Čubrilović.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Zbog tenzija između Irana i SAD, nakon ubistva generala Kasema Sulejmanija, NATO je privremeno suspendovao svoju misiju. U skladu s odlukom o …
VIŠE

“Kad smo otresli na dno, lopatom smo probili kanalizaciju. Sad se čudimo smradu.” Svetlana Cenić, ekonomska …
VIŠE

Napadač “kraljevskog kluba”, porijeklom iz Semberije, prešao je iz Ajntrahta za 60 miliona evra, ali se, nakon što je u 15 utakmica …
VIŠE

Trebinje se našlo na listi mjesta koje britanski “Telegraf” preporučuje da budu posjećena u ovoj godini, nazivajući ga gradićem iz bajki. …
VIŠE

Beograd i Banjaluka bi mogli uskoro da pokrenu zajedničku diplomatsku inicijativu da se formira međunarodna komisija o građanskom ratu u Bosni i …
VIŠE

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u Istanbulu, na poziv predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, gdje će prisustvovati …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)