Home Biznis Srbija: Brzi vozovi će potpuno promijeniti putnu komunikaciju

Srbija: Brzi vozovi će potpuno promijeniti putnu komunikaciju

15

30.10.2021. / 14:30

BEOGRAD – Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Miomirović izjavio je danas da je teško opisati kako je Srbija prešla put od željeznice, kao simbola propadanja, do prvog brzog voza koji će ići 200 km na sat.

FOTO: Pixabay

Momirović je, govoreći na TV Prva o prvom Štadlerovom brzom vozu koji je u petak predat Srbiji, rekao da je to nešto potpuno novo u željezničkoj perspektivi, najbolji voz koji postoji u Evropi “mercedes na pruzi”.

Naveo je da je to voz koji će imati 317 sjedišta, dvije klase, prvi koji je dostupan za osobe sa invalididtetom i koji će omogućiti da se od Beograda do Novog Sada stiže za 30 minuta.

Momirović je istakao da takve vozove ima samo 10 zemalja na svijetu i dodao da i pojedine zemlje Evropske unije mogu samo da sanjaju o nečem takvom.

Ukazao je da će brzi voz potpuno promijeniti komunikaciju između dva najveća grada u Srbiji i da će približiti Beograd i Novi Sad.

Momirović je naveo da se u Srbiji trenutno projektuje i gradi više od 1.200 kilometara auto-puteva i brzih saobraćajnica i dodao da je pruga Beograd-Novi Sad dio brze pruge Beograd-Budimpešta. Tanjug

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here