Home Biznis Srbija: Brži internet u vozovima

Srbija: Brži internet u vozovima

0

06.11.2021. / 15:30

BEOGRAD – Sporazum o uspostavaljnju još bržeg besplatnog interneta u vozovima danas su na stanici Prokop u novom Štedlerovom vozu potpisali direktori Telekoma Srbije, Srbija voza, Infrastruktura željeznica Srbije i ministar saobraćaja Tomislav Momirović.

FOTO: Pixabay

Ministar Momirović istakao je da Srbija voz u partnerstvu sa Telekomom Srbije želi da obezbjedi najbolje za putnike ovog, ali i drugih vozova na srpskim prugama.

Ako zelimo da vratimo putnike u vozove oni moraju da koriste savremenu telekomunikacionu infrastrukturu“, rekao je Momirović.

Dodao je da je u Srbiji nastupilo novo vrijeme u kome građani treba da budu pozicionirani kao žitelji zemalja srednje Evrope, a uskoro i zemalja Zapadne Evrope.

Momirović je istakao da građani Srbije to zaslužuju, a da je sada vrijeme u kojima to može i da im se obezbjedi.

Direktor Telekoma Vladimir Lučić rekao je da je strateški pravac te kompanije da pomogne i bude nosilac digitalizacije privrede.

Potpisivanje sporazuma je korak ka tom cilju. Obezbedićemo svim putnicima u vozovima besplatni brzi wi-fi internet što će podići nivo putovanja“, rekao je on.

Lučić je najavio da će Telekom zajedno sa Srbijavozom do proljeća napraviti aplikaciju za jednostavniju kupovinu voznih karata.

Direktor Srbija voza Jugoslav Jović rekao je da je ovo nastavak uspješne saradnje sa Telekomom Srbije.

Želimo da unapredimo saradnju i da internet veza bude besprekorna za nase putnike. Zajednicki razvijamo aplikaciju za kupovinu karata koja je potrebna putnicima i nama“, rekao je on.

On je rekao da nije dovoljno da Srbija ima lijepe, brze i udobne vozove nego treba da se putnicima ponudi kompletna usluga.    Tanjug

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here