Home Vijesti SPREMNI ZA LOKALNE IZBORE “Cilj SNSD osvojiti vlast u svim opštinama”

SPREMNI ZA LOKALNE IZBORE “Cilj SNSD osvojiti vlast u svim opštinama”

0

Predsjednik SNSD Milorad Dodik izjavio je da ova stranka u Izbornoj jedinici dva, koja obuhvata Gradišku, Laktaše, Prnjavor i Srbac, decenijama ima tradicionalno dobre pozicije, rezultate i povjerenje građana, te da je jedinstvena i spremna za predstojeće lokalne izbore.
– Ovdje u Izbornoj jedinici dva u četiri lokalne zajednice imamo dobre rezultate i vjerujem da nikavog razloga nema da se to dovede u pitanje – rekao je Dodik novinarima u Laktašima, uoči sastanka Izvršnog komiteta SNSD-a sa rukovodstvima opštinskih i gradskih odbora stranke iz Izborne jedinice dva.
On je podsjetio da se SNSD nije dijelio, raspadao, niti su od njega nastajale druge stranke, te napomenuo da su već obišli brojne izborne jedinice, što govori o jedinstvu u okviru ove političke organizacije.
– Ankete u lokalnim zajednicama govore o rastu SNSD i jačanju naših kapaciteta na lokalnom nivou – rekao je Dodik i dodao da uvijek tragaju za novom energijom, okupljanjem i motivom.
Dodik je napomenuo da je situacija sa virusom korona nanijela ozbiljne štete svim lokalnim zajednicama.
– Određenih finansijskih problema biće i na republičkom i globalnom nivou i tu smo da vidimo na koji način se prilagoditi tim i uslovima vođenja izborne kampanje – naglasio je Dodik.
On je na planu finansiranja i održavanja predstojećih lokalnih izbora rekao da je SNSD spreman o čemu govori ponuda da se izbori plate na teritoriji Republike Srpske.

– To košta negdje oko 1,5 miliona KM i mi smo spremni da taj novac prebacimo CIK-u BiH i da se izbori održe bez oklijevanja. A u Federaciji neka oni to pitanje rješavaju kako misle – precizirao je Dodik.
On je ponovio da je CIK nema zakonitu osnovu što se tiče izbora. “Ali, to je pitanje koje se mora kasnije rješavati putem pravosudnih institucija – zaključio je Dodik.
Potpredsjednik SNSD Željka Cvijanović rekla je danas u Laktašima da je cilj ove stranke da na predstojećim lokalnim izborima zadrži vlast tamo gdje je već ima i da istu osvoji u malom broju opština u Republici Srpskoj u kojima nije na vlasti.
Cvijanovićeva je navela da pripreme SNSD za lokalne izbore uveliko traju što pokazuju sastanci rukovodstva partije sa ljudima te stranke u svim izbornim jedinicama.
Ona je rekla da SNSD od koalicionih partnera očekuje čvrsta pravila ponašanja.
– Ono što se dešava na republičkom nivou mora da bude ojačano ili podržano na lokalnom nivou jer se Srpska stalno nalazi pod različitim političkim pritiscima – rekla je Cvijanovićeva, koja je predsjednik Republike Srpske.
Ona je navela na tom planu da, pored ostalih neregularnosti, postoji manipulacija u vezi sa izborom CIK-a BiH.
– Zbog toga postoji potreba za koordinisanim nastupom i očekujem da će tako biti – rekla je Cvijanovićeva.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Krajnje je vrijeme da pravosudne institucije u BiH počnu da efikasno rade svoj posao i pokažu da nisu tek puki instrument političkih …
VIŠE

Potpredsjednik SNSD Željka Cvijanović izjavila je da Rezolucija o poštovanju žrtava fašističkog režima i pokreta, koju je uz podršku PDP i …
VIŠE

Predsjednik SNSD Milorad Dodik očekuje da na predstojećoj posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske bude odbačena sporna Rezolucije o …
VIŠE

Predsjednik Opštinskog odbora Demokratskog narodnog saveza (DNS) Ljubinje Risto Mićić biće kandidat za načelnika opštine Ljubinje, potvrdio je …
VIŠE

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da nove mjere vlasti u Prištini znače definitivno zaustavljanje dijaloga sa Beogradom i …
VIŠE

Nakon što su advokati iznijeli zbog čega se protive prijedlogu Tužilaštva BiH da osumnjičenima u aferi “Respiratori” bude određen …
VIŠE
Let's block ads! (Why?)