Home Biznis Sporazum STADE i Sanofija o distribuciji zdravstvenih proizvoda za 20 evropskih zemalja

Sporazum STADE i Sanofija o distribuciji zdravstvenih proizvoda za 20 evropskih zemalja

1

27.07.2021. / 15:04

BANJALUKA – Bad Vilbel – Multinacionalne kompanije STADA i Sanofi zaključile su sporazum o distribuciji zdravstvenih proizvoda široke potrošnje u odabranim evropskim zemljama među kojima je i Bosna i Hercegovina, a u cilju doprinosa zdravlju i dobrobiti potrošača na ovim tržištima.

foto: Hemofarm

Počev od novembra 2021. godine, Sanofi će distribuirati svoj portfolio zdravstvenih proizvoda široke potrošnje preko kompanije STADA u 20 zemalja širom Evrope, uključujući nordijske i baltičke zemlje, zatim Holandiju, Irsku, Maltu, Bugarsku kao i ostale zemlje Balkana među kojima i BiH. STADA će distribuisati navedene brendove koristeći svoju jaku prodajnu, marketinšku i distributivnu mrežu.

Ovaj sporazum o marketingu i distribuciji obuhvata oko 50 dobro etabliranih brendova, među kojima su i Allegra, Bisolvon, Dulcolax i

Essentiale Forte N, proizvodi koji se nalaze u terapijskim kategorijama alergija, prehlade i kašlja, dermatologije, zdravlja digestivnog sistema, te proizvodi za ublažavanje bolova, vitamini, minerali i drugi dodaci ishrani.

Direktor sektora zdravstvenih proizvoda široke potrošnje GBU za Evropu u kompaniji Sanofi Paul Martingell izrazio je zadovoljstvo pomenutim sporazumom: “Drago nam je što će nam komercijalni raspon i prisustvo STADE omogućiti da nastavimo graditi još jače brendove i potrošačima osiguramo pristup našem pouzdanom portfoliju. Uvjereni smo da će ova saradnja omogućiti da na dobiti budu svi, kako obe kompanije tako i zdravlje i dobrobit potrošača na ovim tržištima”.

Do sklapanja sporazuma dolazi ubrzo poslije najave da STADA kupuje od kompanije Sanofi 16 brendova zdravstvenih proizvoda široke potrošnje koji su etablirani u brojnim zemljama, uključujući Francusku, Njemačku, Italiju, Poljsku i Španiju.

“U strategiji kompanije STADA zdravstveni proizvodi široke potrošnje imaju centralnu ulogu zajedno sa generičkim lijekovima koji se izdaju na recept i farmaceutskim specijalitetima. STADA je po prodaji među pet najuspješnijih igrača na evropskom tržištu u oblasti zdravstvenih proizvoda široke potrošnje. Ovaj sporazum sa kompanijom Sanofi predstavlja dodatni dokaz da je STADA pouzdan i poželjan partner, a  svoju poziciju dodatno nastavljamo da jačamo”, istakao je Volker Sydow, globalni direktor za zdravstvene proizvode široke potrošnje kompanije STADA.

O kompaniji STADA Arzneimittel AG

STADA Arzneimittel AG je kompanija sa sjedištem u Bad Vilbelu, Njemačka. Kompanija se fokusira na strategiju tri stuba koja obuhvata generiku, specijalitete i zdravstvene proizvode široke potrošnje koji se izdaju bez recepta. Na globalnom nivou, STADA Arzneimittel AG prodaje svoje proizvode u oko 120 zemalja. U poslovnoj 2020. godini, STADA je ostvarila prodaju grupe od 3.010,3 miliona EUR i korigovanu dobit  prije kamate, poreza i amortizacije (EBITDA) od 713,3 miliona EUR. Na dan 31. decembar 2020. godine, STADA je imala 12.301 zaposlenih širom svijeta.

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)

1 COMMENT

  1. Fantastic goods from you, man. I've be mindful your stuff previous
    to and you are just too fantastic. I actually like what you
    have obtained here, certainly like what you are stating and the way in which in which you say it.
    You make it entertaining and you continue to care for to keep it sensible.
    I can not wait to learn far more from you. That is really a terrific web site.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here