Home Biznis Sporazum o slobodnoj trgovini utrostručiće izvoz

Sporazum o slobodnoj trgovini utrostručiće izvoz

2

05.02.2022. / 16:00

BEOGRAD – Premijer Srbije Ana Brnabić izjavila je da će sporazum Srbije i Kine o slobodnoj trgovini, čije potpisivanje je najavljeno na sastanku predsjednika dvije zemlje Aleksandra Vučića i Si Đipinga, omogućiti da se izvoz u kratkom roku udvostruči ili utrostruči.

FOTO: Pixabay

Ona je ocijenila da je ovo najvažnija vijest sa sastanka predsjednika Srbije i Kine Aleksandra Vučića i Si Đinpinga u Pekingu.

“Ovaj sporazum daće zamajac našoj domaćoj privredi i stranim investitorima koji će tek dolaziti. Ovo iz korena može da promeni našu privredu i jačinu naše privrede”, rekla je Brnabićeva novinarima u Mladenovcu.

Ona je navela da je izvoz Srbije u Kinu u 2021. godini, uprkos pandemiji virusa korona, dostigao rekord od blizu milijardi dolara.

“To je za čak 157,7 odsto više u odnosu na 2020. godinu, dok je u odnosu na pre 10 godina taj izvoz veći 152 puta”, rekla je Brnabićeva.

Ona je ocijenila da je posjeta Vučića Pekingu velika čast za Srbiju s obzirom da je kineski predsjednik jedan od dva ili tri najvažnija lidera u čitavom svijetu.

“Ovo je sedmi put da razgovaraju što pokazuje kakvo uvažavanje Kina ima prema Srbiji”, zaključila je Brnabićava.

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)