Home Vijesti SPOMENKA STEVANOVIĆ: NEOPHODNO JEDINSTVO OKO INTERESA SRPSKE

SPOMENKA STEVANOVIĆ: NEOPHODNO JEDINSTVO OKO INTERESA SRPSKE

0

BANJA LUKA – Zamjenik predsjednika DEMOS-a Spomenka Stevanović rekla je Srni da je u politici normalno imati različiti stavove, ali da je neophodno jedinstvo o pitanjima koji se tiču interesa Republike Srpske, naglasivši da je opozicija u Srpskoj fokusirana samo na predstojeće izbore.
Ona je rekla da u Republike Srpskoj postoje dva politička koncepta od kojih je prvi onaj koji zagovara vlast na čelu sa liderom SNSD-a Miloradom Dodikom koji je savladao brojne prepreke u vrlo izazovnom vremenu.
“Vlast je prošla korona virus i ukrajinsku krizu, te, uz to potencirala probleme u kojima se BiH nalazi – problem funkcionisanja, stalnih izlazaka iz ustavno-pravnih okvira /članova Predsjedništva Željka/ Komšića i /Šefika/ DŽaferovića,/ministra inostranih poslova/ Bisere Turković koja se ponaša kao strano tijelo po svijetu i zastupa bošnjačke interese bez usaglašenih stavova Predsjedništv BiH”, istakla je Stevanovićeva.
Ona je dodala da se opozicija nudi kao faktor političke stabilnosti, ali da do sada nisu nijednom riječju objasnili kako bi to postigli.
“Ko to od normalnih ljudi, posebno političara, ne želi političku stabilnost? Svi mi želimo. Ali, kako postići političku stabilnost u situaciji kada bošnjačke političke stranke odbijaju svaku vrstu razgovora na probleme u kojima se nalazimo, na problem funkcionisanja BiH?”, upitala je Stevanovićeva.
Ona je naglasila da je za političku stabilnost neophodan dogovor svih političkih stranaka, srpskih, hrvatskih i bošnjačkih.
“Sebe nude kao faktor koji će donijeti tu političku stabilnost, a označavaju Dodika kao faktora političke nestabilnosti što je zaista, najblaže rečeno, jedno politikantsko i nepatriotsko ponašanje u situaciji kojoj se nalazimo”, ocijenila je Stevanovićeva.
Ona je naglasila da je po mjeri političkog Sarajeva politička stabilnost centralizovana i unitarizovana građanska BiH.
“Što se tiče mene i DEMOS-a, mi smo protiv te vrste `političke stabilnosti` jer bi to značilo tiho gašenje Republike Srpske”, naglasila je Stevanovićeva.
Adblock test (Why?)