Home Vijesti ŠPIRIĆ PORUČUJE “Srbi u Livanjskom kantonu neće biti zaboravljeni”

ŠPIRIĆ PORUČUJE “Srbi u Livanjskom kantonu neće biti zaboravljeni”

0

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupšine BiH Nikola Špirić poručio je da Srbi u Livanjskom kantonu nikada neće biti zaboravljeni od vlasti Republike Srpske niti od predstavnika ovog entiteta u institucijama BiH.
Špirić je juče uručio donacije Vlade Republike Srpske domovima zdravlja i stanovnicima opština Glamoč, Drvar, Bosanski Petrovac i Bosansko Grahovo, a tokom dvodnevne posjete održao je sastanke sa opštinskim načelnicima, predstavnicima zdravstvenih ustanova i privrednicima.
On je istakao da je, zahvaljujući vlastima Republike Srpske, obezbijeđeno 56 tona brašna za ove četiri opštine, a da je medicinska pomoć donirana iz Republike Srpske povratničkim opštinama u Federaciji BiH namijenjena svima koji tamo žive.
– Virus korona i opasna pandemija ne poznaju granice, a odnos federalnih vlasti prema srpskim povratnicima je razočaravajući. Zdravstvenim ustanovama uručena je donacija u vidu maski, rukavica, sredstava za dezinfekciju i zaštitnih odijela. Ova pomoć Republike Srpske je za sve stanovnike, jer virus ne bira – rekao je Špirić.

On je sve aktere u BiH pozvao da pokažu punu solidarnost i poštovanje prava svih stanovnika BiH prilikom pružanja pomoći u borbi protiv virusa korona.
Tokom razgovora sa predstavnicima realnog sektora u Drvaru, koji je vezan za drvopreradu, Špirić je zamolio da Javno preduzeće “Šume Livanjskog kantona” smanji cijene drvnih sortimenata kako bi se sačuvala radna mjesta i postojeća proizvodnja, saopšteno je iz Špirićevog kabineta.
On je zahvalio Kriznom štabu Republike Srpske, predsjedniku Srpske Željki Cvijanović, premijeru Radovanu Viškoviću i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku koji vode brigu o povratničkim opštinama u Federaciji BiH.
Zahvalnost su uputili i načelnici opština Drvar, Glamoč, Bosansko Grahovo i Bosanski Petrovac.
Tokom posjete i gostovanja u programu Radija Drvar, Špirić je uručio ličnu donaciju za troje zaposlenih u ovom radiju u iznosu od 2.000 KM, čime će biti obezbijeđene njihove tri neto plate.
Špirić je poručio da će se, kao delegat i član Kolegijuma Doma naroda Parlamentarne skupštine, uvijek boriti za prava naroda kojeg predstavlja, te za ista prava svih u BiH kako je to i Ustav zagarantovao.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Vlade širom svijeta ovih dana apeluju na građane da u ovoj teškoj situaciji izazvanoj pandemijom korona virusa građani trebaju kupovati domaće …
VIŠE

Aleksandar Pajić, posebni savjetnik u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja prebačen je rano jutros u KBC Dragiša Mišović jer je …
VIŠE

Predsjednik SrbijeAleksandar Vučić obišao je skladište medicinske opremeu Krnješevcima kod Stare Pazove i istakao da se u tom skladištu vidi …
VIŠE

Iako Parlament BiH zbog pandemije virusa korona, trenuto ne zasjeda, parlamentarci su sinoć našli način da razgovaraju i to putem, ovih dana …
VIŠE

Oprema nabavljena za održavanje Samita Evropske banke za obnovu i razvoj, koji je održan u maju 2019. u Sarajevu, podijjeljena je institucijama BiH …
VIŠE

Najstrašniji horori trenutno su svi filmovi u kojima neko uđe u kuću i ne opere ruke. Almir Panjeta, …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)