Home Vijesti SNAŽNE PORUKE Vučić: Koliko vi volite Srbiju, toliko i mi Srpsku; Dodik:...

SNAŽNE PORUKE Vučić: Koliko vi volite Srbiju, toliko i mi Srpsku; Dodik: Svi Srbi su jedan narod

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je uvijek srećan kada dođe u Republiku Srpsku i kada je sa srpskim narodom, naglasivši da je srpski narod jedinstven i nedjeljiv, te da su svi pokušaji podjele nemogući.
Nakon obilaska Mašinske škole u Mrkonjić Gradu, kao i škoslke biblioteke zajedno sa zvaničnicima Republike Srpske, srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i predsjedavajućim Savjeta ministara Zoranom Tegeltijom, Vučić je rekao da će pomoć Srbije ovoj školi iznositi oko 300.000 evra.
Pročitajte još:SMRTNI SLUČAJ U PORODICI DODIK Preminuo otac srpskog člana Predsjedništva BiH
– Moći ćete da nabavite CNC mašinu za Mašinsku školu, koja je veoma važna. Gdje god smo kupovali ove CNC mašine, stranci su gledali da tu naprave fabrike jer su imali dobre i obučene radnike. Mi smo spremni da pomažemo i dalje, da nabavljamo računare za Gimnaziju i to ćemo i nastaviti – rekao je Vučić.
U obraćanju učenicima predsjednik Srbije je rekao da je važno da budu vrijedni, marljivi, pošteni i odgovorni prema svojim porodicama.
On je posebno zahvalio srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku koji je, kako je rekao, želio da danas bude domaćin, iako mu je juče preminuo otac.
– Zahvalan sam i vama koji ste jutros u ovolikom broju došli da sačekate ne samo mene, nego i nekoga ko danas predstavlja Srbiju. Toliko koliko vi volite Srbiju toliko mi volimo Srpsku i to ćemo da pokazujemo svakoga danas – poručio je Vučić.
Dodik: Svi Srbi jedan narod
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas u Mrkonjić Gradu da su svi Srbi jedan narod.
Dodik je naglasio da nema “bosanskih Srba”, jer su svi Srbi, gdje god živjeli, dio istog naroda.
On je pozvao srpski narod na jedinstvo i očuvanje identiteta, ističući da su podjele neprihvatljive.

Podsjetio je na dešavanja u Crnoj Gori, ističući da bez SPC nema ni srpskog naroda.
– Neka živi vječno Srpska pravoslavna crkva – poručio je Dodik.
Dodik je rekao da je Mrkonjić Grad herojski grad, obnovljen nakon Odbrambeno-otadžbinskog rata. Zahvalio je predsjedniku Srbije za pomoć i podršku Republici Srpskoj.
Cvijanović: Život se vratio u Mrkonjić Grad
Predsjednica Srpske Željka Cvijanović izrazila je danas zadovoljstvo što je su bili u prilici da u Mrkonjić Gradu dočekaju predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.
– To je znak našeg jedinstva i naše dobre saradnje – rekla je Cvijanovićeva.
Zahvalila se i institucija Srpske i Srbije koje dobro sarađuju.
– Ovo je grad koji je bio veliki stradalnik, a danas sa ponosom kažemo da je ovo grad u koji se vratio život. To smo uspjeli naravno i uz pomoc Srbije – navela je Cvijanovićeva.
(Srna, RTRS)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Bogoljub Dodik, otac srpskog člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD Milorada Dodika preminuo je sinoć. I pored toga, Dodik je smogao snage da kao …
VIŠE

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Mrkonjić Grad gdje će danas posjetiti Gimnaziju i Mašinsku školu. Vučića je ispred Gimnazije …
VIŠE

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić posjetiće danas Drvar u FBiH i Mrkonjić Grad u Republici Srpskoj. Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, …
VIŠE

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, Policijska uprava Mrkonjić Grad povodom današnje posjete predsjednika Srbije Aleksandra …
VIŠE

„Fahrudin Radončić je imao u posljednjih mjesec dana tri veoma sadržajna, možda i najbolja intervjua u karijeri. Zaista ih je vrijedilo …
VIŠE

Cijela industrijska proizvodnja Republike Srpske je tokom prošle godine bila u padu. Vjekoslav Petričević, ministar privrede i preduzetništva …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)