Home Vijesti SMANJUJE SE BROJ RADNIKA U „Elektroprivredi RS”

SMANJUJE SE BROJ RADNIKA U „Elektroprivredi RS”

0

TREBINJE – U Elektroprivredi RS u toku je reorganizacija distributivnih preduzeća, nakon čega će uslijediti i reorganizacija proizvodnih preduzeća i smanjenje broja radnika, ali ovo se ne može dovesti u sa privatizacijom energetskog sektora, tvrde u ERS.
Velibor Šipovac, direktor Direkcije za snabdijevanje električnom energijom rekao je danas novinarima da naredna godina donosi promjene u organizacionom smislu, da će biti pet distributivnih preduzeća i izdvojeno jedinstveno preduzeće koje će biti javni snabdjevač u Holdingu „Elektroprivrede RS“, jer licencu za snabdijevanje gube elektrodistributivna preduzeća od prvog januara naredne godine.
Reorganizacija elektrodistributivnih i proizvodnih preduzeća usloviće i smanjenje broja radnika.
– Smanjenje broja radnika je neizbježan proces, ali o tome će se voditi računa, kako bi se zaštitili oni koji doprinose poslovanju sistema ERS. U fazi smanjenja broja radnika predviđene su i stimulativne otpremnine – pojašnjava Šipovac, prenosi Srpskainfo.com.
On je dodao da je liberalizacija tržišta neizbježna.
– Odnedavno smo prisutni na otvorenom tržištu, pošto je ERS jedan od 24 licencirana tržišna snabdjevača u BiH. Kupci mogu slobodno da izaberu svog snabdjevača električnom energijom, a ukoliko neko od kupaca izabere drugog snabdjevača, ni na koji način neće ugroziti poslovanje Elektroprivrede Srpske, koja viškove električne energije uvijek može da plasira na slobodno tržište – navodi Šipovac.
On je ponovio da ovakve aktivnosti ne mogu da se dovedu u vezu sa privatizacijom ERS.
Let’s block ads! (Why?)