Home Biznis Slijepčevićeva: Tražili smo veća primanja, ali to još nije na snazi

Slijepčevićeva: Tražili smo veća primanja, ali to još nije na snazi

0

13.10.2021. / 15:02

BANJALUKA – Predsjednik Republičke komisije za sukob interesa  u organima vlasti Republike Srpske Obrenka Slijepčević potvrdila je da je Komisija donijela više pravilnika kojima se uređuje pitanje naknada, nagrada i benefita za članove komisije i zaposlene, ali tvrdi kako ti pravilnici još nisu na snazi.

FOTO: Agencije

Portal CAPITAL je jutros objavio tekst Slijepčevićeva sebi dala platu premijera i naknadu od 250 KM po sjednici Komisije gdje smo javnosti predočili kako je predsjednica komisije donijela niz akata kojima je sebi i ostalima u Komisiji propisala brojne povlastice koje nemaju ni poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske, a koja je osnovala Komisiju.

Slijepčevićava, je prvobitno u odgovoru za CAPITAL rekla kako je Administrativna komisija Narodne skupštine RS ostavila njoj kao predjsednici za pravo da usvoji pravilnike.

Danas ipak tvrdi drugačije, odnosno da je Glavna služba za reviziju javnog sektora Republike Srpske tražila da Administrativna komisija da svoju saglasnost na ove dokumente, a što se na kraju nije desilo.

Akta smo dostavili Administrativnoj komisiji, koja ih je vratila što znači da ta akta ne postoje”, navodi ona u reagovanju koje u cjelosti možete pogledati OVDJE.

Adblock test (Why?)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here