Home Vijesti “SLAVIMO 9. JANUAR, ZA SVA VREMENA” Predsjednica RS najavila manifestaciju i u...

“SLAVIMO 9. JANUAR, ZA SVA VREMENA” Predsjednica RS najavila manifestaciju i u Istočnom Sarajevu

0

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović ocijenila je zlonamjernim pisanja pojedinih medija da će Dan Republike biti obilježen 27. decembra, a ne 9. januara.
Ona je naglasila da će Dan Republike biti obilježen 9. januara 2020. godine isto kao i ranije. Predsjednik Srpske je naglasila da će Dan Republike biti obilježen pod sloganom “Za sva vremena” i da će protokol biti isti kao i do sada.
Ona je podsjetila da se prijemi organizuju 27. i 28. decembra, da potom slijedi niz događaja 8. januara, a centralni događaj je 9. januara kada će biti održani svečana akademija i defile.
– Nakon toga, nastavak obilježavanja Dana Republike je 10. januara u Brčko distriktu, s tim što ove godine uvodimo i događaj koji se odnosi na Istočno Sarajevo – pojasnila je Cvijanovićeva.
Republika Srpska osnovana je 9. januara 1992. godine pod prvobitnim nazivom Srpska Republika BiH.
Osnovali su je srpski poslanici u tadašnjoj Skupštini BiH, nakon što su preglasani u ključnim pitanjima koja su se ticala opstanka Jugoslavije i nakon što su pripadnici druga dva naroda krenuli u secesiju mimo volje Srba koji su imali konstutitivni status.
“Očekujem bolje rezultate javnih preduzeća”

Cvijanović rekla je danas u Bijeljini da je zadovoljna što je Srpska finansijski stabilna i što može da izvršava svoje obaveze, ali je istakla i da postoji još mnogo prostora za unapređenje rada mnogih subjekata u javnom sektoru.
Cvijanovićeva je istakla da će na današnjem sastanku sa direktorima javnih ustanova, preduzeća i fondova sa sjedištem u Bijeljini razgovarati o situaciji u tim preduzećima, sagledati planove za period koji dolazi i šta mogu institucije da urade zajedno sa njima u narednom periodu.
– Mi radimo i polako otklanjamo nedostatke koje smo imali – rekla je Cvijanovićeva novinarima nakon otvaranja sajma domaćih proizvoda “Naše je bolje”.
Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija
Ona je naglasila da je veoma važno da svi subjekti u javnom sektoru moraju zajednički da rade, a ne samostalno, izolovano i bez kontakta sa Vladom i lokalnim zajednicama, te da ostvaruju prioritetne ciljeve – a to su jača i bolja Republika, odnosno jači subjekti i odgovorne institucije i ustanove.
Cvijanovićeva je dodala da i jeste i nije zadovoljna radom javnih ustanova, preduzeća i fondova jer uvijek postoji prostor za poboljšanja.
– S obzirom na to kako su teška vremena iza nas i kako smo morali da se snalazimo, jako sam zadovoljna, a sa druge strane postoje ogromni resursi sa kojima se upravlja u okviru javne sfere – zaključila je Cvijanovićeva.
Ona je rekla da očekuje bolje rezultate i kada je riječ o preduzećima “Šume” i “Elektroprivreda”, jer može bolje i zato je i važna saradnja.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić danas je zvanično potvrdio da SBB ulazi u vlast zajedno sa SDA i DF-om i da će on …
VIŠE

Admiral Džejms Fogo, komandant Komande združenih snaga NATO-a u Napulju, smatra da je Program reformi BiH, koji je nedavno usvojilo Predsjedništvo …
VIŠE

Damir Arnaut, aktuelni poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH dao je ostavke na funkcije člana Predsjedništva i potpredsjednika Saveza za …
VIŠE

Konačno je počeo izvoz goveđeg mesa i tovne junadi u Tursku i to je nakon velike neizvesnosti dobra vijest, kaže za „Srpskainfo“ ministar …
VIŠE

Dan Republike Srpske biće obilježen u četvrtak, 9. januara 2020. godine, svečanim defileom i akademijom, a ne, kako su to pojedini mediji …
VIŠE

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je povodom namjere Prištine da ga prijavi sudu za ratne zločine, da je spreman da ode u Hag, …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)