Home Vijesti SKUPŠTINA USVOJILA NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA KRIVIČNOG ZAKONIKA

SKUPŠTINA USVOJILA NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA KRIVIČNOG ZAKONIKA

0

BANJALUKA – Narodna skupština Republike Srpske usvojila je danas Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske kojim je propisana kleveta i novo krivično djelo neovlašteno objavljivanje i prikazivanje tuđeg spisa, portreta i snimka.
Nacrt zakona podržalo je 49 poslanika, protiv je bio 21, a niko nije bio uzdržan.
Na prijedlog Zakonodavnog odbora usvojen je zaključak kojim se Nacrt zakona upućuje u javnu raspravu u trajanju od 60 dana.
Po hitnom postupku usvojeni su Zakon o Gradu Prnjavoru i Zakon o teritorijalnoj organizaciji Republike Srpske, te Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju krivičnih i prekršajnih sankcija Republike Srpske.
Primljeno je k znanju obavještenje o nekim pojavama od interesa za ostvarivanje ustavnosti i zakonitosti.
Narodna skupština Republike Srpske usvojila je izvještaj Komiteta za koordinaciju nadzora finansijskog sektora Republike Srpske za 2021. godinu i izvještaje Fiskalnog savjeta Republike Srpske za 2021.
Usvojen je izvještaj o stanju u bankarskom sistemu Republike Srpske za 2021. godinu i izvještaj o poslovanju i rezultatima rada sa finansijskim izvještajem Agencije za bankarstvo Republike Srpske za tu godinu.
Usvojeni su izveštaji Agencije za osiguranje Republike Srpske za 2021. godinu.
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić okončao je drugi dio redovne sjednice, a nastavak je zakazao za utorak, 28. mart, u 10.00 časova.
Adblock test (Why?)