Home Vijesti SKANDAL Pripadnik OS BiH na Božić veličao Orićeve zločine nad Srbima u...

SKANDAL Pripadnik OS BiH na Božić veličao Orićeve zločine nad Srbima u Kravici (FOTO)

0

Pripadnik Oružanih snaga BiH Suljo Hanić na Božić, 7. januara, objavio je na svom “Fejsbuk” profilu pjesmu “Ko na Božić u Kravicu dođe” koja veliča komandanta takozvane Armije BiH u Srebrenici Nasera Orića i ubistva Srba u srpskom selu Kravica 1993. godine.
– Ej ko na Božić u Kravicu dođe, Naser Orić – nije Karađođe. A kad vidješe sa svih strana puca, stadoše im u grudima srca… Nema više gnijezda dušmanskoga, baš na Božić ogrijala Boga. Mjesto popa što sveti vodicu, došetao Naser u Kravicu – riječi su, između ostalog, pjesme koju je objavio Hanić.
Ovo nije prvi put da Hanić iznosi ovakve stavove ili ih javno podržava na društvenim mrežama, o čemu Srna objavljuje fotografije.
Na Božić 1993. godine muslimanske snage pod komandom Orića upale su u Kravicu i ubile 49 Srba, ranile 80 srpskih civila i vojnika, a sedam ih je nestalo, od kojih pet još nije pronađeno.
Na Božić je selo opljačkano i zapaljeno je 688 srpskih kuća na širem području Kravice. Uništeno je oko 2.000 pomoćnih i 27 društvenih objekata.
Foto: Facebook/screenshot
Oko 1.000 stanovnika ostalo je bez domova u jednom danu i kroz smetove se probilo prema Drini, izbjegavši sigurnu smrt prelaskom u Srbiju.
Bez jednog ili oba roditelja ostalo je 101 dijete.

Ni optužnicom prema kojoj je suđeno Naseru Oriću u Sudu BiH nije bio obuhvaćen zločin u Kravici, kao ni ostali počinjeni nad Srbima u Srednjem Podrinju.
Tonka Milošević iz Kravice, kojoj je ubijeno više članova porodice, rekla je ranije da teško može da opiše kako je izgledalo božićno jutro u Kravici 1993. godine.
– Pucalo je sa svih strana. Nekako se formirao zbjeg i krenuli smo kroz smetove prema Drini. Bilo je i ranjenih i djece u koloni koja se sporo kretala, ali smo nekako prešli brda i stigli do Drine odakle smo evakuisani u Srbiju i tako se spasili – prisjeća se Miloševićeva.
Foto: Facebook/screenshot
Radmila Nikolić, koja je izgubila supruga, brata i još deset članova porodice u Kravici prije 26 godina, prisjeća se napada na ovo selo.
Ona kaže da se pucalo sa svih strana i da su muslimanski vojnici, kada su vidjeli da grupe civila bježe, dobili naredbu da obustave pucnjavu i štede municiju i da civile hvataju žive i kolju.
Nikolićeva je naglasila da su članovi porodica ubijenih Srba izgubili povjerenje u rad pravosuđa BiH.
– Dosta je igre sa našim strpljenjem. Takvo pravosuđe nam ne treba i treba ga ukinuti, a zločince će stići Božija kazna – poručila je Nikolićeva.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Novom sazivu Savjeta ministara treba dati punu podršku u realizaciji projekata koji mogu dovesti do jačanja unutrašnje reintegracije, dugoročne …
VIŠE

Zoran Milanović pobijedio je na izborima, novi je predsjednik Hrvatske i u februaru preuzima funkciju, a kakve će to promjene donijeti regionu …
VIŠE

„Nije pucanje srpski običaj kao što vas uče budale. Zna se kad se mora pucati.“ Vladika …
VIŠE

Proslavu Dana Republike okarakterisao kao prijetnju i podsticanje na dalje sukobe, pozivajući međunarodnu zajednicu da reaguje. Naser Orić, ratni …
VIŠE

Napisala najljepšu pjesmu o Republici Srpskoj i za nju dobila prvu nagradu na konkursu Republičkog pedagoškog zavoda. Romana Roganović, učenica …
VIŠE

Kako su iz Tehničkog remonta Bratunac obećali, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske za godinu dana dobilo je pet oklopnih …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)