Home Vijesti SJEDNICA SAVJETA MINISTARA Stvoreni uslovi za stavljanje u funkciju zatvora u Vojkovićima

SJEDNICA SAVJETA MINISTARA Stvoreni uslovi za stavljanje u funkciju zatvora u Vojkovićima

0

Savjet ministara u tehničkom mandatu, na prijedlog Ministarstva pravde, dao je saglasnost na Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera čime su stvoreni svi uslovi za njegovo stavljanje u funkciju.
Na prijedlog Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice, usvojena je Informacija o mehanizmima za efikasnu prevenciju i zaštitu od uznemiravanja na osnovu pola i seksualnog uznemiravanja na radnom mjestu u institucijama BiH, sa Vodičem za preduzimanje efikasnih mjera.
Ministarstva i samostalne upravne organizacije će do kraja 2020. godine preduzeti efikasne mjere za sprečavanje uznemiravanja na osnovu pola i seksualnog uznemiravanja na radnom mjestu u institucijama BiH, te će usvojiti i objaviti odluku o politici nulte tolerancije prema djelima na navedenom osnovu, saopšteno je iz Savjeta ministara u tehničkom mandatu.
Do kraja 2020. rukovodioci institucija BiH treba da imenuju savjetnike za prevenciju uznemiravanja na osnovu pola i seksualnog uznemiravanja na radnom mjestu.
Savjet ministara u tehničkom mandatu usvojio je Izvještaj Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice o provođenju Politike o saradnji sa iseljeništvom za 2018. godinu i podržao zaključke kojima se jača dalja saradnja.

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice u saradnji sa Ministarstvom inostranih poslova u Savjetu ministara u tehničkom mandatu zaduženo je, između ostalog, da uspostavi međuresorno koordinaciono tijelo za saradnju sa iseljeništvom.
Na prijedlog Ministarstva civilnih poslova usvojene su Preporuke za inkluzivno obrazovanje u BiH u cilju daljeg razvoja obrazovnih politika i unapređenja stanja u ovoj oblasti.
Preporuke se odnose na povećanje kapaciteta škola za stvaranje inkluzivnog okruženja, unapređenje nastavničkih kompetencija, razvoj sistema podrške inkluzivnom obrazovanju te monitoring i evaluaciju inkluzivnog obrazovanja, redefinisanje upisne politike posebno u srednjim školama, kao i formalizaciju međusektorske i međuinstitucionalne saradnje u ovoj oblasti.
Savjet ministara u tehničkom mandatu utvrdio je i uputiće Predsjedništvu BiH Prijedlog osnova za pokretanje postupka za pristupanje BiH VIPO ugovoru iz Marakeša za olakšanje pristupa objavljenim djelima slijepim i slabovidim licima.
Danas su usvojeni pojedinačni izvještaji o radu za 2018. godinu, i to: Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara u tehničkom mandatu, Pravobranilaštva BiH i Agencije za razvoj visokog obrazovanja i obezbjeđenje kvaliteta.
Na prijedlog Ministarstva bezbjednosti usvojen je Izvještaj o radu predstavnika BiH imenovanih u sastav Mješovite komisije za praćenje sprovođenja Sporazuma između Savjeta ministara i Vlade Crne Gore o graničnim prelazima za međunarodni saobraćaj, te prelazima za pogranični saobraćaj za period od 16. oktobra 2018. do 16. aprila 2019. godine.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Poglavar koji je Islamsku zajednicu vratio tradiciji Bošnjaka u BiH, ograđujući se od radikalnog tumačenja islama i zatvarajući više od …
VIŠE

Čile nije poslalo posebnu pozivnicu vlastima u Prištini za učešće na godišnjoj skupštini Interpola koja se ove godine održava u Santjagu, …
VIŠE

Predsjednik SDS Mirko Šarović rekao je danas da ako on krene da pregovara sa SDA za njega nije problem da dostigne 22 poslanika u Parlamentarnoj …
VIŠE

Samo sat vremena prije nego što je i zvanično trebalo da počne Generlna skupština Interpola u Santijagu, delegacija Kosova odlučila je da …
VIŠE

Predsjednik Partije demokratskog progresa, Branislav Borenović sastao se danas sa novom šeficom Misije OEBS-a u BiH, ambasadorkom Ketlin Kavalek, …
VIŠE

Neposredno pred početak Generalne skupštine Interpola u Santjagu povučen je zahtjev Kosova za članstvo u Interpolu. Informaciju je potvrdio i …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)