Home Promo SJAJNE MERIDIAN KVOTE: Ko predvodi Srbiju preko Argentine do polufinala?

SJAJNE MERIDIAN KVOTE: Ko predvodi Srbiju preko Argentine do polufinala?

0

Košarkaši Srbije danas od 13 časova igraju protiv reprezentacije Argentine, u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kini.

 

Svaka sljedeća utakmica je najvažnija, često kaže selektor Aleksandar Đorđević, ali ova je baš najvažnija. Više nego bilo koja.

 

Stigli su košarkaši Srbije iz Vuhana u Donguan na jug Kine i opet će bez treninga na parket. Pobjeda znači prolaz u polufinale i igranje za medalju, poraz bi selio “orlove” u borbu od petog do osmog mjesta. O potencijalnom fijasku u Kini niko ne razmišlja.

 

Jednostavno, košarkaši Srbije prema svim ocjenama jači su od Argentine bar za 10-15 poena i to sada treba dokazati kada je najpotrebnije. Izaći na teren i pobijediti kada je najteže.

 

To u ovim trenucima najbolje osjeća plej Vasilije Micić koji je poslije porodične tragedije i smrti majke riješio da ostane u ekipi i igra za Srbiju. Kapa dole, majstore!

 

I njegova odluka biće dodatni motiv “plavima” da zajedno trijumfuju i poslije se okrenu borbi za odličja. Projektovano, u petak bi “orlove” u polufinalu čekale SAD, ali toj priči sada svakako nije mjesto.

 

Košarkaši Srbije apsolutni su favoriti protiv Argentine i zato je kvota na pobjedu 1.58 uz hendikep poena 10.5. Ako budemo slavili ubjedljivije, sa razlikom većom od 14.5 poena, Meridian daje lijepu kvotu 2.11.

 

Izabranici Aleksandra Đorđevića bili su prilično efikasni do meča sa Španijom, zato se vjeruje da će sada Argentini naplatiti za bolan poraz i lošu partiju. Ukoliko naši košarkaši postignu više od 88.5 poena protiv “gaučosa”, to može da se naplati kvotom 1.90.

 

Ako pogodite da će ukupno na meču za plasman u polufinale biti između 171 i 180 poena, Meridian daje sjajnu kvotu 4.40.

 

Očekuje se da Nikola Jokić zablista i povede Srbiju zajedno sa Bogdanovićem do trijumfa. Ako bude nerješiva enigma za Argentince i zabilježi dabl-dabl, to se vrijednuje lijepom kvotom 2.75, a Bogdanov dabl-dabl sa 3.50.

 

Ukoliko vjerujete da bi Srbija mogla baš ubjedljivo do četvrtfinala i da prebace “stotku”, kvota je sjajnih 12.

 

Nekoliko iznenađenja već se dogodilo, i Litvanija i Grčka potpuno neočekivano ostale su bez borbe za medalju u Kini.

Vjerujemo da će se “orlovi” skupiti i biti pravi kada je najpotrebnije.