Home Vijesti SIPA pretresala u više gradova, sedam uhapšenih

SIPA pretresala u više gradova, sedam uhapšenih

0

ISTOČNO SARAJEVO – Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) sinoć su u okviru akcije kodnog naziva “Skuter” izvršili pretrese na 11 lokacija i uhapsili sedam osoba.
SIPA je pretresla osobe, stambene i poslovne objekte na 11 lokacija u Tuzli, Kalesiji i Zvorniku, a uhapšeni se sumnjiče da su počinili krivično djelo “Organizovani kriminal”, u vezi sa krivičnim djelo “Nedozvoljen promet akciznih proizvoda”.
Prilikom pretresa policijski službenici SIPA otkrili su i privremeno oduzeli 16.974 kutija cigareta, oko 27 kilograma rezanog duvana, 11 mobilnih telefona sa pripadajućim SIM karticama, novac u ukupnom iznosu od 8.045 evra i 16.390 konvertibilnih maraka, pištolj, te druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.
Operativna akcija “Skuter” realizovana je po naredbama Suda Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske i MUP-a Tuzlanskog kantona.
U vezi sa realizacijom navedenih aktivnosti, SIPA će u zakonskom roku nadležnim pravosudnim institucijama podnijeti odgovarajuće izvještaje.

Let's block ads! (Why?)