Home Vijesti Siniša Ilić za Srpskainfo: U Sarajevu ne smije biti NIKAKVIH PODJELA

Siniša Ilić za Srpskainfo: U Sarajevu ne smije biti NIKAKVIH PODJELA

0

Svi srpski predstavnici u institucijama BiH treba da rade zajedno. Moj stav i stav partije jeste da tu ne smije biti nikakve podjele, izjavio je za Srpskainfo Siniša Ilić (US), novoimenovani zamjenik ministra civilnih poslova BiH.
Prema njegovim riječima, nesuglasice su moguće samo na nivou Srpske, dok usaglašen nastup u Savjetu ministara i Parlamentarnoj skupštini BiH predstavlja obavezu prema biračima.
Zasad jedini kadar iz regije Birač u novom sazivu Savjeta ministara BiH podsjeća da će istočni dio RS imati tri predstavnika u Savjetu ministara, što će omogućiti aktivniji rad na ovom području.
– Koalicija kojoj pripadamo je pružila ruku istočnom delu koji je zbog geografskog položaja i drugih faktora manje razvijen, odnosno bio je u podređenom položaju. Sada je prilika da se to u okviru naših mogućnosti promeni. U tom smislu, nadam se da će doći do realizacije projekta brze ceste od Bijeljine do Podromanije, koji je veoma zahtevan, ali nije nemoguć, što bi bilo od prvorazrednog zanačaja i za BiH i za Srpsku jer bi se povezali sa auto-putem Sarajevo-Beograd  što bi dalo privrednu perspektivu ovom delu Srpske. Fokus rada ovog Saziva ministara će biti ekonomija, a ona se ne može razvijati bez infrastrukture – smatra Ilić.
Podsjeća da je koalicija u Srpskoj davno bila spremna za formiranje Savjeta ministara jer je imala izborni legitimitet.

– Formiranje vlasti u kantonima, izbor hrvatskog člana predsjedništva i drugi faktori su usporili taj proces. Sada je na nama da radimo brže i ja očekujem da polovinom januara već krenemo u aktivnu realizaciju započetih projekata, da nastavimo sa strategijom rada koja je usvojema u svim ministarstvima i da u okviru svoje nadležnosti damo nove predloge za dalji rad. Do tada će biti urađerna primopredaja vlasti, podela ovlaštenja, upoznavanje sa ciljevima rada. Vertikala vlasti koja je uspostavljena od nivoa Srspke do BiH daje nam mogućnost da bliže i bolje sarađujemo te da brže idemo u realizaciju naših ideja – smatra Ilić.
U proteklom sazivu imali smo brojne primedbe na dodelu sredstava gde su se u različitim oblastima zaobilazile krovne organizacije, a novac iz projekata delio pojedincima i manjim kolektivima ili organizacijama.
Ilić smatra da su dosadašnji zamenici ministara posao shvatali kao ličnu satisfakciju i nisu imali pretjeran interes za rješavanje tih pitanja.
– Moj stav je da se, u okviru svojih nadležnosti, moramo aktivno uključiti u sprovođenje zacrtanih planova.  Sredstva koja su predviđena u našem ministarstvu, ali i drugima, ne mogu biti prilika za stranačka potkusurivanja i rešavanje trenutnih problema pojedinaca ili organizacija, te ćemo raditi na transparentnosti prilikom utroška ovih sredstava – zaključio je Ilić.
Regionalni glas u Sarajevu
Govoreći o značaju za regiju koja ima svog ministra u Savjetu ministra BiH, Ilić kaže da mu je plan da zadrži kontakte i dobre odnose sa načelnicima svih opština u tom kraju Srpske.
– Mislim da duže od osam godina nismo imali predstavnike u Sarajevu. Ministarstvo u kome ću raditi ima širok spektar ovaštenja te ću se truditi da svu našu problematiku predstavim u Sarajevu – kaže Ilić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Dragan Čović, predsjednik HDZ i HNS, primio je danas u Mostaru delegaciju Odbora za spoljne i evropske poslove HDZ Republike Hrvatske, koju je …
VIŠE

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije moguće ukinuti Republiku Srpsku suprotno volji srpskog naroda i da to Srbija ne može …
VIŠE

Zamjenik predsjednika DEMOS Spomenka Stevanović izjavila je danas da je “tvrdnja Nenada Nešića da se u okviru DNS analizira pokretanja …
VIŠE

Predsjednik mladih banjalučkog PDP Ivan Begić, koji je skinuo transparent na autoputu ,,9.januar” sa likom Milorada Dodika i Aleksandra …
VIŠE

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je izrazio zabrinutost zbog sve težeg položaja srpskog naroda i Srpske paravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori …
VIŠE

“Kada će se pobuniti stendap komičari? Političari im uzimaju hljeb iz usta.” Almir Panjeta, …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)