Home Biznis Sindikat “Alumine”: Mešetari pokušavaju da se domognu fabrike

Sindikat “Alumine”: Mešetari pokušavaju da se domognu fabrike

0

29.10.2021. / 14:59

ZVORNIK – Povodom poslednjih nezvaničnih informacija o mogućim promjenama predsjednika Upravnog odbora kompanije “Alumina”, Sindikalna organizacija te fabrike je saopštila da pruža podršku trenutnom rukovodstvu.

Foto: Alumina

“Radnici “Alumine” su nakon proglašenja stečaja “Birča” prošli kroz veoma buran period, u kome su, zahvaljujući zajedničkim zalaganjem menadžmenta i radnika, uspjeli da očuvaju fabriku, sačuvaju sva radna mjesta, da bi na kraju po mnogo čemu došli u poziciju u kojoj bi mnoge druge kompanije poželjele da budu”, naveli su iz Sindikalne organizacije “Alumine”.

Dodali su da je najveći problem stalna tenzija i štete koje se izazivaju pokušajima “raznih mešetara da se na bilo kakav mogući način domognu ove, sada već svjetski renomirane kompanije”.

“Toliko je bilo tih nasrtaja i pokušaja, da javnost već uveliko zna ko stoji iza njih. Pogubno je to što su kreatori takvih nelegalnih i kriminalnih radnji i dalje na slobodi. Stav Sindikata je uveliko poznat, ali ćemo ga ponoviti još jednom. Nema razloga za bilo kakvom promjenom, pogotovo kad se zna zbog čega se ona predlaže. S tim u vezi, mi dobro znamo ko kakvu igru igra i ko ima kakvu krajnju namjeru. To u Zvorniku znaju i ptice na grani. Ako već hoćete da pomognete Zvorniku, povećajte plate radnicima u Vašim firmama, plaćajte ih redovno i redovno izmirujte sve obaveze prema radnicima i državi, kao što to radimo mi u “Alumini””, istakao je Sindikat.

Poručili su svima da se ne hvataju za rijetko zdravu kompaniju u Republici Srpskoj, od koje živi cijela regija.

“Nemojte, jer ćemo znati da se odbranimo. Još jednom podvlačimo da dajemo punu podršku sadašnjem predsjedniku Upravnog odbora i da ćemo stati iza njega, kao što je on stajao iza “Alumine” tokom svih ovih godina. Istu podršku dajemo stečajnom upravniku i očekujemo da će imati dovoljno snage da se odupre svim nelegalnim pritiscima, te da će nakon završetka stečaja FG “Birač”, kompanija “Alumina” ostati na utrasiranom putu razvoja i sigurne poslovne budućnosti”, zaključuje se u saopštenju Sindikalne organizacije “Alumine”.

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here