Home Vijesti Selak najavio dolazak na sjednicu Glavnog odbora SP u Doboju

Selak najavio dolazak na sjednicu Glavnog odbora SP u Doboju

0

BANJALUKA – Poslanik Socijalističke partije u Narodnoj skupštini Goran Selak najavio je dolazak na sutrašnju sjednicu Glavnog odbora partije u Doboju, iako nije pozvan.
Selak je pozvao na jedinstvo u partiji u cijeloj Republici Srpskoj i poručio da članovi SP-a neće dozvoliti cijepanje partije.
On je rekao i da su na današnji skup u Banjaluci, koji su organizovali članovi i simpatizeri stranke, došli da podrže njega i narodne poslanike iz ovog grada koje je predsjednik SP-a Petar Đokić isključio iz stranke.
Selak, koji je i predsjednik Gradskog odbora SP-a u Banjaluci, rekao je da su pozvali Đokić da se povuče sa čela partije, iz ministarstva kojim upravlja i iz Vlade Srpske, ali da je on posegao za najoštrijim odlukama “kršeći statut partije”.
Selak tvrdi da ga samo Kongres partije, koji ga je izabrao, može i smijeniti.
Poslanik SP-a Andrea Dorić rekla je da još nije isključena iz stranke, ali da je došla da podrži Selaka zbog, kako je objasnila, izuzetnog rezultata ostvarenog na izborima 2018. godine.
Ona je navela da lider stranke nije želio da sasluša njihove zamjerke na probleme u ministarstvu koje vode i na postupke koje se odnose na kadrovsku politiku.
Đokić je isključio iz partije Maksima Skoku, Gorana Selaka i Milenka Savanovića, te dodao kako očekuje da mandati u Narodnoj skupštini Republike Srpske budu vraćeni ovoj političkoj partiji.

Let’s block ads! (Why?)