Home Biznis Šefici UIO BiH mjesec dana pritvora

Šefici UIO BiH mjesec dana pritvora

0

24.12.2022. / 14:49

SARAJEVO – Sud BiH prihvatio je prijedlog Tužilaštva BiH i odredio jednomjesečni pritvor za troje uhapšenih u akciji Državne agencije za istrage i zaštitu kodnog naziva „Brend IV“, saznaje CAPITAL.

“Pritvor u trajanju od mjesec dana određen je za šeficu Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaje u Regionalnom centru Uprave za indirektno oporezivanje BiH u Banjaluci Jelenu Majstorović i njene saradnike Radenka Popovića i Stevu Savića”, kaže naš izvor iz Tužilaštva BiH.

On podsjeća da su pored njih troje u akciji “Brend IV” uhapšeni i službenici UIO BiH Vladimir Đurđević, Vladimir Puzić i Elvis Džaferagić, ističući da tužilac nije tražio da se i njima odredi pritvor.

Prihvaćen je prijedlog tužioca koji je tražio da se pritvor odredi zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, kao i ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto“, precizira naš izvor.

Prema njegovim riječima, šefica Grupe za suzbijanje krijumčarenja i njeni saradnici uhapšeni su zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela i zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Podsjećamo, CAPITAL je u maju ove godine objavio da SIPA iz sjedišta UIO BiH izuzima dokumentaciju u okviru istrage protiv Jelene Majstorović i njenih saradnika.

CAPITAL: D. Momić

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)