Home Ostalo SDS OŠTRO PO MINISTU KLOKIĆU “Kome je i kakve STRUČNE USLUGE Srpska...

SDS OŠTRO PO MINISTU KLOKIĆU “Kome je i kakve STRUČNE USLUGE Srpska platila 2,5 miliona KM?”

0

Srpska demokratska stranka smatra skandaloznim i kriminalnim podatak da je za tajne stručne usluge Ministarstvo za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske tokom prošle godine isplatilo više od 2,5 miliona maraka osobama u inostranstvu čiji je identitet nepoznat, što je u svom izvještaju utvrdila Glavna služba za reviziju javnog sektora.

– Tražimo od resornog ministara Zlatana Klokića, koji već godinama vodi ministarstvo poznato po iznošenju novca građana Republike Srpske u inostranstvo, koji se troši na rad nepostojećih predstavništava i višemilionska, netransparentna i neučinkovita lobiranja u SAD-u da odgovori kome i za kakve „stručne usluge“ je Republika Srpska platila 2.575.234 KM – navode u SDS.

Srpska demokratska stranka zahtijeva od ministra Klokića da skine oznaku tajnosti kako bi se utvrdilo gdje su potrošena sredstva za stručne usluge.

– U protivnom, javnost će se s pravom pitati da li je izvlačenje 2,5 miliona KM iz Republike Srpske njegov „privatni aranžman“, ili je novac iznesen iz zemlje za potrebe prikupljanje glasova u dijaspori za njegovu političku partiju. Ili je možda taj novac isplaćen preduzeću Batagon, koje posljednjih mjeseci šakom i kapom kupuje firme i resurse Republike Srpske – upitali su oni.

Dodaju da je skandalozno, a po Republiku Srpsku i pogubno, ponašanje ministra za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatana Klokića koji već godinama njeguje praksu netransparentnog i vrlo sumnjivog trošenja novca građana Republike Srpske.

– Praksa milionskog trošenja bez pokrića koju ministar Klokić njeguje u svom resoru nezabilježena je bilo kojoj razvijenoj demokratiji svijeta i može se pronaći samo u banana državama centralne Afrike – zaključuju u SDS.

(Srpskainfo)

avatar
  Pretplati se  
Notify of