Home Politika SDA ljut na Inckov izvještaj u Savjetu bezbjednosti

SDA ljut na Inckov izvještaj u Savjetu bezbjednosti

0


Stranka demokratske akcije saopštila je danas da je, iako se u posljednjem izvještaju koji je visoki predstavnik Valentin Incko podnio Savjetu bezbjednosti nalaze brojne tačne ocjene o stanju u BiH, potpuno nejasno kako je “Incko došao do formule koja sugeriše da su svi u zemlji odgovorni za zastoje”.

– Bilo bi dobro da aktuelni visoki predstavnik objasni šta je krivica SDA pa nas se izjednačava sa SNSD, osim stalne potrebe da se izjednačavaju svi u BiH, i krivica raspoređuje na “strane” – navodi SDA u saopštenju.

S obzirom na to da je jako dugo u BiH i da savršeno poznaje ovdašnje prilike, Incko je, kako ističe SDA, morao koristiti precizne, jasne i određene formulacije kada je u pitanju karakterizacija politika.

Kako navode dvosmislenom formulacijom, Incko je otvorio prostor za stvaranje pogrešne percepcije te izjednačavanje politika koje brane Ustav i zakone i onih koji narušavaju Ustav i zakone.

– Svakome ko iole prati dešavanja u BiH jasno je da je SNSD sa svojom politikom opstrukcija glavni izvor krize, što je vrlo jasno konstatirao u svome izvještaju specijalni izaslanik SAD za zapadni Balkan Metju Palmer, za razliku od aktuelnog visokog predstavnika kojem očigledno iz političkih razloga trebaju “sukrivci” – navodi se u saopštenju Službe za odnose s javnošću SDA, prenosi Avaz.

Pročitaj još…

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of