Home Biznis Sberbank Banjaluka neometano nastavlja sa poslovanjem

Sberbank Banjaluka neometano nastavlja sa poslovanjem

0

25.02.2022. / 17:28

BANJALUKA – Uprkos aktuelnim geopolitičkim dešavanjima, koja su prouzrokovala zabrinutost kod naših klijenata, ovim putem ih obavještavamo da Sberbank Banjaluka posluje neometano, kao i do sada, pružajući sve proizvode i usluge svojim klijentima u standardnom obimu poslovanja, saopšteno je iz te banke.

Foto: Sberbank

“Sberbank Banjaluka je banka sa jakom tržišnom pozicijom i izuzetno visokim koeficijentom kapitala i likvidnosti i posluje pod regulativom i nadzorom Agencije za bankarstvo Republike Srpske, ispunjavajući sve regulatorne zahtjeve. U kontinuiranoj smo komunikaciji s Agencijom za bankarstvo Republike Srpske, informišući ih o aktivnostima koje preduzimamo u vezi sa novonastalom situacijom”, navodi se u saopštenju.

Žele istaći da aktuelna ograničenja prema Sberbank nemaju dodatni značajniji uticaj na poslovanje Sberbank Banjaluka.

“Više od 98% svih transakcija Sberbank Banjaluka i njenih klijenata obavlja se u EUR ili u domaćoj valuti, dok se plaćanja u drugim valutama u međunarodnom platnom prometu odvijaju neometano u redovnom režimu poslovanja. Svi naši izvori i plasmani su vezani isključivo za klijente iz Republike Srpske i Bosne i Hercegovine”, dodaju u toj banci.

Depoziti njihovih klijenata su sigurni i osigurani kroz program osiguranja depozita Agencije za osiguranje depozita BiH, a klijenti imaju potpuni pristup istim kao i do sada, bilo direktno na šalterima banke ili kroz online usluge elektronskog i mobilnog bankarstva, koje rade u standardnom režimu bez ograničenja.

“Imamo potrebne resurse da odgovorimo na sve zahtjeve klijenata, kako za depozitne tako i kreditne proizvode, i poslujemo u skladu sa redovno usvojenim poslovnim planovima, gdje ćemo za prva dva mjeseca 2022. godine ostvariti rezultat preko planiranog”, dodaju u banci.

Ističu da su svjesni značajnog broja dezinformacija koje se pojavljuju posljednjih dana na društvenim mrežama u vezi sa poslovanjem Banke, a uslovljeno najnovijim geopolitičkim dešavanjima, te apeluju na svoje klijente da nemaju razloga za bilo kakve neplanirane postupke, kao i da se za sve relevantne i istinite informacije obrate njima putem Kontakt centra ili direktno u poslovnicama banke.

Poručuju da nastavljaju da prate aktuelna dešavanja i obavljaju svoju redovnu poslovnu aktivnost, ispunjavajući sve zahtjeve klijenata.

CAPITAL

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)