Home Biznis Savjet ministara o smanjenju carinskih stopa i kvalitetu tečnih naftnih goriva

Savjet ministara o smanjenju carinskih stopa i kvalitetu tečnih naftnih goriva

0

27.11.2022. / 14:59

SARAJEVO – Savjet ministara trebalo bi sutra da razmatra prijedlog odluke o privremenoj suspenziji i privremenom smanjenju carinskih stopa kod uvoza određene robe do 31. decembra iduće godine.

Foto: Capital

Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa predložilo je na dnevni red sutrašnje sjednice ovu, kao i odluke o dopuni odluke o otvaranju privremenih tarifnih kvota pri uvozu mineralnih đubriva, te o kvalitetu tečnih naftnih goriva, saopšteno je iz Savjeta ministara

Na dnevnom redu naći će se i prijedlozi odluka o dopuni odluke o otvaranju privremenih tarifnih kvota pri uvozu mineralnih đubriva, te o kvalitetu tečnih naftnih goriva, saopšteno je iz Savjeta ministara.

U drugom krugu glasanja, na dnevnom redu je nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma između BiH i Hrvatske o izgradnji gasovoda “Južna interkonekcija BiH i Hrvatske” i nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma između BiH i Srbije o izgradnji gasovoda “Nova istočna interkonekcija BiH i Srbije”.

Na dnevnom redu je i Informacija o održanim konsultacijama sa Evropskom komisijom u vezi sa donošenjem Odluke Savjeta ministara o privremenoj zabrani izvoza određenih šumskih drvnih sortimenata, ogrevnog drveta i proizvoda od drveta, te Informacija o vremenu čekanja prevoznika na graničnim prelazima i problematici ograničenja dana boravka vozača i voznog osoblja u području EU. Agencije

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)