Home Vijesti SAVČIĆ PROZVAO MEKTIĆA “Knjižicu BORS može pocijepati samo neko ko nije istinski...

SAVČIĆ PROZVAO MEKTIĆA “Knjižicu BORS može pocijepati samo neko ko nije istinski borac”

0

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Milomir Savčić istakao je da knjižicu BORS može pocijepati samo neko ko se istinski ne doživljava kao borac.
– (Funkcioner SDS) Dragan Mektić je bio pripadnik MUP-a i po prirodi posla koji je radio i dužnosti koju je imao nije mnogo vremena proveo u borbenim dejstvima. Ali i to što on radi, kao i ono što radi (predsjednik Organizacije starješina Vojske Republike Srpske) Milovan Milutinović posljedica je nastojanja da se BORS uvuče u dnevnu politiku. To ne želim, nikada to neću dozvoliti i pitanja koja su stvar dnevne politike nisu na dnevnom redu naših organa – kaže Savčić.
On je ocijenio da ga Milutinović i Mektić napadaju jer se tokom pet godina na čelu BORS trudio da djelovanjem i izjavama ima neutralan i objektivan stav.
– Napadaju me zato što bi željeli da budem sredstvo u njihovim rukama za ostvarivanje njihovih ciljeva. To neću i ne želim, a čim se ne ponašate onako kako oni misle da treba, vi ste njima meta. Prema jednima, trebalo bi da budem u neprijateljskim odnosima sa vladajućom strukturom, a s druge strane se očekuje da budem neprijateljski raspoložen prema opoziciji. Ne želim da BORS bude ni antivladina, ni antiopoziciona organizacija, a to ne želim da budem ni ja lično – rekao je Savčić za današnji Glas Srpske.

On je poručio da, dok god je na čelu BORS, neće dozvoliti da organizaciju uvuku u politiku, niti da ona služi za politička potkusurivanja.
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija
– Da sam htio da se borim za vlast, bio bih u nekoj političkoj partiji, a ne u BORS i zato ne želim da budem ničiji ni vjetar u leđa, ni vjetar u prsa kada se radi o politici i formiranju vlasti – rekao je Savčić.
Prema njegovim riječima, izborna skupština BORS sprovedena je u skladu sa Statutom, konstituisani su svi organi i sve ide svojim tokom kada je riječ o poboljšanju položaja boračke populacije.
– Posebno bih da istaknem da smo pored svega što se dešava, svih ataka i sveukupne situacije u Republici, uspjeli da sačuvamo jedinstvo. BORS broji više od 140.000 članova, među kojima su ljudi različitog političkog opredjeljenja. U takvim uslovima sačuvati jedinstvo je izuzetno značajan uspjeh – rekao je Savčić.
On je naglasio da jedinstvo nije narušilo ni osnivanje Organizacije starješina Vojske Republike Srpske, navodeći da je to minorna organizacija koja kao i neke druge broji po nekoliko članova.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas u Sočiju s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, u rezidenciji “Bočarov …
VIŠE

“Možete li se vas dvojica (Vukanović i Mazalica) dogovoriti ko je kome rod i ko kome šta dođe, da ne gubimo vrijeme ovdje.” Nedeljko …
VIŠE

Stručnjak, kojeg je angažovao UNDP, nije predložio konkretno rješenje za piralenom zagađenu industrijsku zonu “Incel”. Bodvin Foke, ekspert …
VIŠE

Kao autorka kratkog filma “Kolijevka” osvojila prvu nagradu za režiju na festivalu “Restel fest” u Beogradu. Sara Kolak, maturantkinja iz …
VIŠE

Za četvrtak u 10 sati zakazana je hitna sjednica Predstavničkog doma BiH na kojoj se očekuje potvrda imenovanja Zorana Tegeltije za …
VIŠE

Župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban i nadbiskup Vrhbosanski kardinal Vinko Puljić razgovarali su u utorak u Splitu o položaju Hrvata u BiH, …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)