Home Vijesti Šarović zgrožen postupkom Lukača: Udaranje poslanika je NEZABILJEŽEN INCIDENT u istoriji parlamenta

Šarović zgrožen postupkom Lukača: Udaranje poslanika je NEZABILJEŽEN INCIDENT u istoriji parlamenta

0

Predsjednik SDS Mirko Šarović optužio je lidera SNSD Milorada Dodika da je sinoć u parlamentu Srpske “podvalio” narodnim poslanicima lažni dokument.
– Jedan dokument je poslat u Brisel, a o drugom dokumentu je raspravljala Narodna skupština RS. On (Dodik) nedvosmisleno vodi Republiku Srpsku i BiH put NATO, a s druge strane manipuliše s javnošću Srpske te ih pokušava uvjeriti da će pratiti Srbiju, da će pratiti vojnu neutralnost – navodi se u saopštenju iz SDS.
Šarović je dodao da je na jučerašnjoj sjednici Narodne skupštine RS  bio u ime SDS, sa željom da vidi kuda Milorad Dodik vodi Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu.
– Narodna skupština je zakazana da se predoči javnosti kako je on navodno državotvoran, kako je neko ko može zaustaviti put BiH ka NATO, a naša je procjena da je lagao i da ne može sjediti na dvije, tri stolice. Ta njegova prevarantska uloga će se na kraju morati jasno definisati. On mora biti gubitnik ili za Brisel ili za Banjaluku – izjavio je Šarović.

Komentarišući napad ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača na poslanika PDP Draška Stanivukovića, Šarović je istakao da se ne sjeća da je u BiH zabilježen takav slučaj.
Pročitajte još:“ŽELIM VAŠU PODRŠKU” Stanivuković pozvao na proteste, traži OSTAVKU LUKAČAINCIDENT U PARLAMENTU Lukač nasrnuo na Stanivukovića (VIDEO)
– Svi smo mi gosti i napasti jednog poslanika iz ma koje stranke bilo, je strašno u Narodnoj skupštini koja je kuća, dom narodnih poslanika. Mislim da je to obilježilo ovu skupštinu. Stanivuković je završio u hitnoj pomoći, vjerovatno će imati saslušanje u polciiji i to pitanje, ta užasna epizoda će se nastaviti i narednih dana i ovo treba istjerati do kraja. Nisam čuo da je iko iz vlasti u Republici Srpskoj ovo osudio, što je po meni potpuno neprihvatljivo – istakao je Šarović.
On je naveo da SDS nastoji da se sada i sutra i u budućnosti da obračuna sa takvom politikom koja nije dobra ni za Srpsku ni za BiH jer je ta politika podređena poziciji jedne stranke i u njoj nema opšteg interesa.
– Vlast SNSD mora prestati sa lažima, manipulacijom, trostrukom politikom koja se vodi u Republici Srpskoj od jedne stranke i pojedinca Milorada Dodika – zaključio je Šarović.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Kandidat za zamjenika ministra bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Vladimir Mijatović za Srpskainfo je izjavio da je još u proceduri provjere od …
VIŠE

Poslanik PDP Draško Stanivuković zatražio je da ministar unutrašnjih poslova Republik Srpske Dragan Lukač, nakon što je fizički nasrnuo na …
VIŠE

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću i svim rimokatolicima predstojeći …
VIŠE

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač istakao je da je Policija Srpske definisana Dejtonskim mirovnim sporazumom i da su njena …
VIŠE

Imenovanje Vladimira Mijatovića iz Socijalističke partije za zamjenika ministra bezbjednost u Savjetu ministara BiH je upitno, jer SIPA nije mogla …
VIŠE

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srspke Nedeljko Čubrilović tvrdi da skupštinsko rukovodstvo ne može zavesti red među ljudima koji taj …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)