Home Politika Šarović spreman da ponudi čelne pozicije DNS i SP

Šarović spreman da ponudi čelne pozicije DNS i SP

0

Kada bi nakon kraha ovih pregovora SNSD, a on je vidljiv golim okom, DNS i Socijalistička partija bili zainteresovani da razgovaramo o novoj većini u Parlamentarnoj skupštini koja dolazi iz Republike Srpske, bio bih spreman da im prepustim sve čelne pozicije, naravno ako se sa tim složi i PDP drugi koalicioni partner, kazao je predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović.

 

Kako je istakao teoretski postoje opcije i matematika za drugačije formiranje parlamentarne većine.

 

– Ali to je teži i složeniji put do formiranja novog saziva Savjeta ministara BiH. Komunikacija sa političkim strankama koje imaju svoje poslanike u Parlamentu BiH su svakodnevne ali je suviše rano da se to nazove pregovorima – istakao je predsjednik SDS.

 

Šarović je nazvao političkim neuspjehom devetomjesečni zastoj oko formiranja izvršne vlasti i da je izlaz teško vidjeti jer trenutni pregovarači koji imaju kapacitet nemaju nikakvog zajedničkog imenitelja osim što žele vlast i svoj dio plijena.

 

– Treba biti realan i reći da SDA, HDZ i SNSD imaju sve resurse i šanse da formiraju novi saziv Savjeta ministara BiH ali istovremeno i najveće šanse da u tome ne uspiju – rekao je Šarović.

 

Predsjednik SDS je naglasio da će se u narednom vremenskom periodu Srpska demokratska stranka posvetiti rješavanju važnih društvenih pitanja.

 

– Tu prije svega mislim na izborno zakonodavstvo koje je iz prošlog vijeka i koje je „izbušeno“ i „pročitano“ od strane stranačkih „eksperata“ tako da danas na žalost Izborni zakon i sam izborni proces predstavljaju najveću i nezamislivo rasprostranjenu zonu korupcije i kriminala. Želimo takođe kao stranka da se u narednom periodu bavimo pitanjem uloge javnih servisa u društvu uopšte ali i drugim važnim životnim pitanjima koja će biti dio naših prioriteta – zaključio je predsjednik SDS Mirko Šarović.

Srpska Info