Home Politika Šarović: Republika Srpska je na putu nestanka!

Šarović: Republika Srpska je na putu nestanka!

0


Predsjednik SDS Mirko Šarović poručio je da borci i svi oni koji su učestovali u stvaranju Republike Srpske, zaslužuju bolju Srpsku, ne samo ekonomski, nego i zemlju sa mnogo više jedinstva i politički nepodijeljenu.

– Danas je Republika Srpska duboko ekonomski, socijalno, politički, podijeljeno društvo u kome stranke odlučuju o svemu i svačemu, za razliku od nekog prošlog vremena kada su institucije imale mnogo veći uticaj i kada je povjerenje u institucije bilo mnogo veće – istakao je Šarović.

Predsjednik SDS je rekao da je za desetogodišnjicu od osnivanja Republike Srpske kao tadašnji predsjednik Srpske bio na čelu organizacionog odbora svečane proslave i da je priželjkivao uspješniju i bolju RS.

– Vjerovali smo da ćemo odsanjati onu Republiku Srpsku kakvu su sanjali naši prethodnici, prvaci koji su učestovali 1992. godine u njenom stvaranju – naglasio je Šarović.

On je istakao da ukoliko Republiku Srpsku ne vratimo institucijama doživjećemo nove padove, ne samo ekonomske već i moralne.

– Republika Srpska mora da bude demokratsko društvo, ne smije da bude republika jednog čovjeka ili grupe ljudi ili jedne stranke ili jedne politike. Ko to ne vidi mislim da ne shvata da tim putem možemo da nestanemo. Danas sve što je državno, što je javno, u suštini je plijen političkih oligarhija i pojedinaca i takvu Republiku Srpsku ne želi većina našeg naroda. Strančarenje i politika u kojoj je stranka sve je naopak sistem – poručio je Šarović.

Pročitaj još…

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of