Home Vijesti Šarović: Republika Srpska duboko podijeljeno društvo

Šarović: Republika Srpska duboko podijeljeno društvo

0

Predsjednik SDS Mirko Šarović kaže da je ta stranka vlasništvo građana koji su im dali povjerenje i tu mora da postoji čist odnos u kome ne smiju da prevare građane.
– Ova vlast mora da ima alternativu. Želimo demokratsku Republiku Srpsku i zemlju poželjnu za sve ljude, razvijenu i uspješnu – istakao je Šarović.
On je dodao da je Republika Srpska danas nedemokratska, te da ovo nije sredina kakvu su sanjala “naša djeca i naši borci”.
– Ona je danas duboko podijeljeno društvo – naveo je Šarović.

Govoreći o razlozima prihvatanja kandidature na poziciju predsjednika SDS Šarović je kazao da je htio da pomogne stranci, u kojoj je od prvog dana, kako bi ona mogla pomoći Republici Srpskoj.
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija
Komentarišući naredne izbore u Banjaluci, Šarović je kazao da opozicija u Banjaluci mora da ima jednog kandidata i da koalicioni kapacitet mora da bude što širi kako bi se osigurala pobjeda u najvećem gradu Srpske.
Šarović se osvrnuo i na proces formiranja vlasti na nivou BiH navodeći da mu novi Savjet ministara liči na klasičnu podjelu plijena kroz resore.
– Dometi takvog Savjeta ministara nisu veliki. Svojim radom u Savjetu ministara nastojao sam pokazati da može  drugačije. Ministarstvo koje sam vodio sam učinio prepoznatljivim i drago mi je zbog toga – navodi Šarović. On je još jednom ponovio da se dokumentom program reformi BiH  trasira put BiH u NATO kao i da je stav SDS bio da se ANP ne treba usvojiti u institucijama Bosne i Hercegovine.
– Politiku SDS vidim kao borbu za bolju Republiku Srpsku, patriotsku politiku, jačanje ekonomije i rad na izgradnji novih radnih mjesta. Postoji samo jedan SDS i jedan politika. A u njemu ima mjesta za sve generacije, i za stare članove i za predstavnike mladih generacija –zaključio je Šarović.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Poslanik SNSD u Narodnoj skupštini Dražen Vrhovac biće imenovan za vržioca dužnosti direktora Investiciono – razvojne banke Republike Srpske, …
VIŠE

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da, koliko god da se Albanci na Kosmetu bavili inženjeringom laži – od Račka pa do …
VIŠE

Načelnici opština Teslić i Rudo, Milan Miličević i Rato Rajak, kao i opozicione partije u Srpskoj, žestoko su reagovali na jučerašnju odluku …
VIŠE

“Uređaji za mjerenje kvaliteta vazduha ne pripadaju nijednoj partiji.” Igor Radojičić, gradonačelnik …
VIŠE

Savjet Evropske unije je odlučilo da BiH trenutno ne ispunjava političke kriterijume za članstvo u EU. Denis Zvizdić, predsjedavajući Savjeta …
VIŠE

Članovi Udruženja mladih volontera iz Kozarske Dubice obezbijedili su ogrijevno drvo za 10 socijalno ugroženih porodica. Nedim Krivdić, …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)