Home Vijesti ŠAROVIĆ POLOŽIO VIJENCE U SOKOCU “Dan Rebublike Srpske proslavljamo u jednistvu”

ŠAROVIĆ POLOŽIO VIJENCE U SOKOCU “Dan Rebublike Srpske proslavljamo u jednistvu”

0

Predsjednik SDS Mirko Šarović položio je danas vijenac na Centralni krst na Vojničkom spomen-groblju “Mali Zejtinlik” na Sokocu i istakao da je 9. januar, Dan Republike, dan jedinstva.
– Tog dana smo u jedinstvu. Ne dijelimo se politički niti na bilo koji drugi način, jer slavimo Dan Republike Srpske – rekao je Šarović novinarima.
On je naglasio da okupljanje i posjeta “Malom Zejtinliku” znače sjećanje na one koji su dali živote za Srpsku, nosili je u srcu i sanjali bolje društvo i Republiku, koja sutra slavi 28. rođendan.
Šarović je izrazio zadovoljstvo što se Dan Republike obilježava i u Sarajevu i na Romaniji, istorijskim mjestima za stvaranje Srpske.
– Sva mjesta su važna, ali posebno ovaj prostor, gdje su udareni temelji naše Republike i gdje su bili naši osnivači – naglasio je Šarović.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica naglasio je da je velika cijena plaćena za Srpsku u čijoj je odbrani bilo više od 30.000 žrtava, boraca i civila.
On je podsjetio da je uspostavljanje Republike Srpske predstavljalo odgovor na separatističke poteze republika bivše Jugoslavije, kada su donesene odluke bez saglasnosti sva tri naroda u tadašnjoj BiH.
Bjelica je izrazio nadu da će obavezu obilježavanja Dana Republike i čuvanja Srpske preuzeti nove generacije.
Predsjednik kluba SDS u Skupštini opštine Sokolac Nenad Samardžija rekao je da je od samog početka vjerovao u projekat nastanka Republike Srpske i da se na zadovoljstvo srpskog naroda sutra slavi 28 godina njenog postojanja.
– Bilo je dosta teških momenata i iskušenja, ali smo svi zajedno, posebno članovi SDS, davali ogroman doprinos i uvijek bili među prvima kada je trebalo braniti Srpsku – naglasio je Samardžija.
Vijence na Centralni krst na Vojničkom spomen-groblju na Sokocu položile su delegacije SDS, Opštinskog odbora SDS Sokolac, opštine Sokolac, kao i Boračke organizacije Sarajevsko-romanijske regije.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Nakon što su poslanici opozicije u Narodnoj skupštini Republike Srpske održali u parku Mladen Stojanović protest pod nazivom “Dosta je” 26. …
VIŠE

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković ocijenio je da je Srpska iz godine u godinu sve jača i bolja, ekonomski stabilnija, te da …
VIŠE

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća predsjedniku Ukrajine Vladimiru Zelenskom povodom avionske nesreće kod Teherana …
VIŠE

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da će Srpska, koja je uspjela da prevaziđe brojne ekonomske, socijalne, finansijske …
VIŠE

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da građani Republike Srpske imaju mnogo razloga da budu ponosni na stvaranje i …
VIŠE

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je građanima Srpske 9. januar – Dan Republike, navodeći da je …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)