Home Politika Šarović: Legitimno da SDS pokuša da obezbijedi 22 poslanika

Šarović: Legitimno da SDS pokuša da obezbijedi 22 poslanika

0


Predsjednik SDS Mirko Šarović smatra da je legitimno da ova stranka pokuša da obezbijedi 22 poslanika kako bi Predstavnički dom parlamenta BiH mogao da radi, a da će se vidjeti da li će u tome i uspjeti.

– Incijativa postoji i ne zavisi samo od SDS, već i od drugih partnera da se Parlamentarna skupština odblokira i krene da radi – rekao je Šarović, navodeći da SDS vodi razgovore sa drugim strankama.

Prema njegovim riječima, u nekim situacijama za odblokiranja rada parlamenta je potreban Dom naroda, a u nekim ne.

– U finansijskim aranžmanima potreban je Dom naroda – rekao je Šarović novinarima u Sarajevu i dodao da bi tu, kako kaže, bili stavljeni u osjetljivu situaciju svi oni poslanici i delegati koji bi eventualno bili protiv usvajanja finansijskih aranžmana bitnih za ekonomiju BiH.

On je ponovio da se SDS zalaže za formiranje vlasti na nivou BiH, ali i da je protiv toga da bilo koja stranka postavlja bilo kakve preduslove.

Govoreći o mogućnosti da vlast na nivou BiH ne bude formirana do narednih opštih izbora, Šarović je ocijenio da su sve opcije u igri – i da se partneri dogovore i formiraju vlast, da eventualno neko drugi bude dio šireg parnerstva, ali i mogućnost da se na to čeka narednih mjeseci, pa i do lokalnih ili nekih drugih izbora.

Agencije

Pročitaj još…

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of