Home Vijesti Šarović: Formiranje Savjeta ministara i rad parlamenta odvojeni procesi

Šarović: Formiranje Savjeta ministara i rad parlamenta odvojeni procesi

0

SARAJEVO – Predsjednik SDS-a Mirko Šarović izjavio je danas da su formiranje Savjeta ministara i rad Parlamentarne skupštine BiH odvojeni procesi, te da treba učiniti sve da parlament radi i ostvari svoju društvenu ulogu.
“Njihovo legitimno pravo je da formiraju Savjet ministara, a naše da tražimo da u ovakvoj situaciji funkciniše bar ono što može, a to je parlament. Mi biramo da radimo, a ne da ćutimo, stagniramo, puštamo da vrijeme prolazi i nazadujemo. Zato ćemo svu pažnju i fokus usmjeriti na to da ova važna institucija konačno počne da radi”, naveo je Šarović.
On je ocijenio da parlament mora i može da radi u okviru svoje uloge, te na način koji ne bi remetilo formiranje Savjeta ministara, saopšteno je iz SDS-a.
“Naša namjera je da odblokiramo rad parlamenta jer je to u interesu građana zbog brojnih zakona koji su na čekanju i važnih projekta vrijednih oko dvije milijarde KM, koji takođe čekaju, a namjenjeni su i Republici Srpskoj i Federaciji BiH”, naglasio je Šarović.
On je upitao zašto svi ćute o neformiranju Vlade Federacije BiH i zašto je problem tehnički mandat Savjeta ministara, a nije federalne Vlade, te o tome da Mostar 12 godina nema vlast.
Let’s block ads! (Why?)