Home Region Samo u “lijepoj njihovoj”: “Pođi u Republiku Srpsku, majmune jedan”

Samo u “lijepoj njihovoj”: “Pođi u Republiku Srpsku, majmune jedan”

0

U nižerazrednom hrvatskom fudbalu nikada nije dosadno, piše Index.hr i prenosi interensantan detalj sa meča Splitsko-dalmatinske lige.


Glavna priča dana u Hrvatskoj je ona o meču između ekipe Postire Sardi i Mladosti Proložac, koja je završena rezultatom 2:0 u korist domaćina.

Delegat tog duela Ante Vuković napisao je detaljan izvještaj o zapažanjima vezanim za događaje na tom susretu. U žiži su uvrede sa jedne i sa druge strane.

– Organizacija utakmice prema propozicijama za ovaj rang takmičenja. Sportske identifikacije obje ekipe, kao i licence oba trenera, uredne. Postignuti golovi regularni. Opomene opravdano dodijeljene, kao i isključenja. U 5. minutu teško se povrijedio domaći igrač Joško Radošević (pukla ključna kost). Prekid je trajao pet minuta. U 66. minutu udaren je u lijevo uvo drugi pomoćni sudija sa tribina nekim predmetom, a povreda nije vidljiva. Nakon prekida u trajanju od osam minuta, pošto se pomoćni sudija nije osjećao spremnim da može nastaviti utakmicu, njegovu dužnost preuzeo je četvrti sudija u 52. minuti – uvod je Vukovićevog izvještaja.

Potom slijedi onaj “najjači” dio:

– Opravdano je isključen gostujući trener Ante Knezović koji je demonstrativno ušao na teren, bacio jaknu na travu i vrijeđao glavnog sudiju (j*bemti Isusa i Gospu) nakon čega je otišao na tribine. U 98. minutu isključen je domaći trener Nenad Bilić zbog vrijeđanja delegata (đubre jedno) i drugog pomoćnog sudije (što te nije ubilo to što te pogodilo). Poslije utakmice u službenim prostorijama obratio se delegatu riječima: ‘Pođi u Republiku Srpsku, majmune jedan”. U 89. minutu zbog druge javne opomene opravdano je isključen gostujući igrač Mate Grabovac. Utakmica je uredno prijavljena PP Brač i nisu primjećeni cijelu utakmicu da su bili ni minut prisutni. Doček i ispraćaj gostiju korektan. O suđenu slijedi izveštaj. CD će se dostaviti u utorak u Savez – navodi se u Vukovićevom izvještaju.

Index.hr

avatar
  Pretplati se  
Notify of