Home Vijesti Sa dnevnog reda POVUČENO RAZRIJEŠENJE ČUBRILOVIĆA: Prijedlog SDS bez PODRŠKE većine

Sa dnevnog reda POVUČENO RAZRIJEŠENJE ČUBRILOVIĆA: Prijedlog SDS bez PODRŠKE većine

0

BANJALUKA – Sa dnevnog reda današnje sjednice Narodne skupštine Republike Srpske povučen je Prijedlog za razrješenje predsjednika parlamenta Srpske Nedeljka Čubrilovića koji je predložio Klub poslanika SDS.
Ovaj prijedlog nije imao podršku većeg dijela poslanika. Naime, za uvrštavanje ovog prijedloga na dnevni red bilo je samo 12 poslanika dok su 53 bila protiv.
Pored ovoga, sa dnevnog reda je povučen i Prijedlog Deklaracije Narodne skupštine Republike Srpske o osudi napada, progona i hapšenja vladika i sveštenika Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori koji je predložio poslanik Nebojša Vukanović.
Ovaj prijedlog je već na samom početku današnje sjednice izazvao burnu raspravu nakon što su poslanici opozicije optužili vladajuće da su „ukrali“ Vukanovićevu ideju te predložili istu Deklaraciju samo pod drugim imenom, dok njegovu žele da skinu sa dnevnog reda.
Posebno im je zasmetalo to što je vladajuća koalicija tražila da se u dnevni red sjednice NSRS uvrsti Prijedlog odluke o usvajanju Deklaracije o zaštiti prava Srpske pravoslavne crkve na slobodno ispovijedanje vjere i prava na njenu imovinu u Crnoj Gori, po hitnom postupku, što je na kraju i uvršteno.
– To je krađa intelektualne svojine- rekla je poslanica PDP Jelena Trivić reagujući na predloženu Deklaraciju vladajuće koalicije.

Prethodni tekstBanjaluka: Osumnjičeni za pokušaj iznude više od 50.000 evra Let's block ads! (Why?)