Home Crna hronika Rušenje bašte kafića u centru Banjaluke (VIDEO)

Rušenje bašte kafića u centru Banjaluke (VIDEO)

0

Po rješenju Građevinske inspekcije grada Banjaluka, jutros je počelo uklanjanje nelegalnog dijela prostorija kafića „Siti“ na Trgu Krajine, saopšteno je iz Odjeljenja za inspekcijske poslove.
Radi se o nelegalnom objektu, odnosno zatvorenom dijelu ljetnje terase, koje je izgrađeno bez građevinske dozvole i bilo kakvih drugih dozvola.

Rješenje o uklanjanju ovog objekta izdato je još 2016. godine, ali je vlasnik objekat u međuvremenu osporavao to rješenje pred nadležnim tijelima, zbog čega objekat do sada nije mogao biti uklonjen. Pošto su iscrpljeni svi dostupni pravni lijekovi i potvrđeno rješenje Građevinske inspekcije, rješenje o uklanjanju nelegalnog dijela objekta ovih dana je postalo izvršno i pravosnažno.

Budući da je vlasnik objekta, Jovan Salamić odbio da sam ukloni nelegalni objekat, Građevinska inspekcija je naložila izvođaču radova, sa kojim ima sklopljen ugovor, da pristupi uklanjanju nerlegalnog dijela kafića, pri čemu će troškovi uklanjanja naknadno biti ispostavljeni vlasniku objekta, kako to i nalažu propisi.

U nastojanju da preduprijedi ovakve pojave, nadležni organi grada Banjaluka ovog mjeseca će fizički obilježiti sve granice ljetnjih terasa, kako bi nadležni inspektori mogli lakše da kontrolišu da li su one u okvirima izdatih lokacijskih uslova.

Cijeli slučaj je komentarisao i poslanik Draško Stanivuković uz tvrdnju da se ovaj objekat uklanja jer je obezbjeđivao struju tokom okupljanja grupe Pravda za Davida.

“Ova bašta smeta, a ova u susjednom lokalu ne. tako je to u zemlji jednakih i jednakijih”,zaključio je Stanivuković.

avatar
  Pretplati se  
Notify of