Home Vijesti RJEŠENJE ZA KOSOVO I METOHIJU Vučić: Niko nam ne nudi podjelu, niko...

RJEŠENJE ZA KOSOVO I METOHIJU Vučić: Niko nam ne nudi podjelu, niko nam ne nudi ništa

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbiji po pitanju Kosova i Metohija niko ne nudi ništa.
– Niko nam ne nudi podjelu, niko nam ne nudi ništa – rekao je Vučić novinarima u Mramorku kod Kovina i dodao da zemlje koje su priznale nezavisnost Kosova žele da vide Srbiju bez Kosova.
On je rekao da mu sedam godina niko ništa ne nudi kada je riječ o kosovskom pitanju i istakao da ni SAD, koje su priznale nezavisnost Kosova, neće da promijeni svoju odluku.
Vučić je napomenuo da je sada Srbija mnogo uglednija i poštovanija u svijetu i da svi žele da razgovaraju s njom.
– Srbija može da razgovora sa svima, da se sastaje sa svima i zato ljudi misle da će neko od njih da promeni svoj stav. Pa neće, izvinite što neću da vas lažem – rekao je Vučić.
On je naveo da je juče sa specijalnim izaslanikom predsjednika SAD Ričardom Grenelom imao ozbiljan, otvoren i odgovoran razgovor.

Vučić kaže da mu je potrebno vrijeme da promisli o razgovoru sa Grenelom i da vidi šta dalje činiti, nakon čega će iznijeti u javnost detalje razgovora.
Upitan o aktuelnim postizbornim dešavanjima na Kosmetu, on je rekao da je suština da se politika lidera albanskih stranaka svodi na to kako da izbace Srbiju.
– Njima Srbi koji nisu remetilački faktor ne predstavljaju problem. Oni će da služe njihovim interesima, a Srbi koji žele prisustvo države Srbije na Kosovu i Metohiji i koji imaju drugačije mišljenje im nisu dobrodošli – rekao je Vučić.
Vučić kaže da je to bila nedvosmislena politika bivšeg premijera u Prištini Ramuša Haradinaja i da je očigledno da Aljbin Kurti nastavlja snažnije u tom svjetlu nego što je činio Haradinaj.
– Nisam fasciniran ni njegovom (Kurtijevom) hrabrošđu, ni likom, ni dijelom. Spreman sam da razgovaram sa svakim njihovim predstavnikom, ali da smo nešto naročito uplašeni – nismo”, rekao je Vučić.
Komentarišući jučerašnji sastanak sa premijerima Albanije i Sjeverne Makedonije, Edijem Ramom i Zoranom Zaevim, on je ocijenio da je juče urađeno nešto od djelimično istorijskog značaja.
– Sastanak juče nije naišao na simpatije u srpskoj javnosti jer mi više volimo kada nekog opsujemo, ja to stvarno ne mogu. Mislim da je djelimično od istorijskog značaja i mislim da će se o tome pisati za 30 i 50 godina kada budemo bolje razumijeli sopstvenu realnost, a ne sopstvene želje – rekao je Vučić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Zbog nespojivosti funkcija narodnog poslanika i menadžera javnog preduzeća, Transparensi Internešenel podnio je prijavu Komisiji za utvrđivanje …
VIŠE

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović razgovarao je danas u Banjaluci sa šefom Delegacije Evropske unije u BiH …
VIŠE

Tužno je posmatrati nekada najviše zvaničnike Republike Srpske, poput bivšeg predsjednika NSRS Dragana Кalinića, kako su se pretvorili u …
VIŠE

Član Glavnog odbora Partije demokratskog progresa, Milko Grmuša rekao je da jedan od osnovnih zahtjeva Republike Srpske prema zajedničkim …
VIŠE

Na društvenim mrežama ponovo su objavljeni tekstovi sa izmišljenim izjavama zamjenika predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH i ministra finansija …
VIŠE

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik smatra da javnost ne smije zaboraviti da su član SDS Dragan Mektić i poslanik u Klubu ove stranke u …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)