Home Vijesti RIJEČ O IMENOVANJIMA I BUDŽETU Danas sastanak Dodika, Čovića i Izetbegovića

RIJEČ O IMENOVANJIMA I BUDŽETU Danas sastanak Dodika, Čovića i Izetbegovića

0

U Istočnom Sarajevu danas će biti održan sastanak predsjednika SNSD Milorada Dodika, HDZ Dragana Čovića i SDA Bakira Izetbegovića na kojem bi trebalo da bude riječi o imenovanjima i o budžetu institucija BiH za ovu godinu.
Sastanak će biti održan u 13 časova u Administrativnom centru Republike Srpske u Istočnom Sarajevu.
Predsjednik SNSD Milorad Dodik rekao je da će na današnjem sastanku sa Čovićem i Izetbegovićem razgovarati o imenovanjima, te da je SNSD zainteresovan za dva mjesta – Regulatornu agenciju za komunikacije BiH i Agenciju za istrage i zaštitu BiH.
– Tamo ima već oko pet, šest mjesta koja popunjavaju Bošnjaci i Hrvati i koja, isto tako, treba da budu stavljena pred Savjet ministara i to pitanje bude završeno – rekao je Dodik juče novinarima u Banjaluci.

On očekuje da budu dogovorena ranije utvrđena imenovanja, odnosno da ne bude više blokada u vezi sa tim.
– Eventualno, ako se strane dogovore da nešto mijenjaju ili urade na pojedinačnim mjestima da to otvore i pokušaju riješiti u budućnosti – rekao je Dodik.
I Izetbegović je rekao je da se nada da će na današnjem sastanku sa Dodikom i Čovićem biti dogovorene kvote o svim imenovanjima, uz napomenu da je to trebalo odavno uraditi.
– Mi moramo odrediti kvote, moramo znati šta pripada Bošnjacima, šta Srbima, a šta Hrvatima. Ne možemo to izbjegavati. Po meni, to je trebalo odavno uraditi, a ne izmišljati problem – rekao je juče Izetbegović.
On je naglasio da svakome treba prepustiti da imenuje kadar iz svoje kvote, kao i da ne bi trebalo “lomiti koplja”, već raditi prema Ustavu i onako kako zakoni nalažu.
Izetbegović je rekao da će sa liderima SNSD-a i HDZ-a razgovarati i o budžetu institucija BiH za ovu godinu, te da ga zbunjuju Čovićeve izjave da budžet treba ići u redovnu parlamentarnu proceduru.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Na dnevnom redu sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH danas će se naći Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i …
VIŠE

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić pozvala je Savjet ministara i Predsjedništvo BiH da …
VIŠE

To je poznati Dodikov stil. Bude tvrd na početku, pa smekša i dogovori se. Bakir Izetbegović, predsjednik …
VIŠE

Opet presudio da Ustavno-pravna komisija da negativno mišljenje na Prijedlog zakona o izboru sudija Ustavnog suda BiH. Dragan Mektić, poslanik SDS …
VIŠE

Bolnici u Trebinju donirali dva respiratora i mobilni RTG aparat. Johan Satler, šef delegacije predstavnika EU u …
VIŠE

Pokušavam da, kao potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, zaštitim svakog poslanika, bez obzira da li on dolazi iz vlasti ili …
VIŠE
Let's block ads! (Why?)