Home Biznis Regulacioni plan za teren „Srpska open“ na čekanju

Regulacioni plan za teren „Srpska open“ na čekanju

0

15.02.2023. / 14:58

BANJALUKA – Izrada regulacionog plana koji bi trebao pokrenuti proces legalizacije sportskog terena koji se gradi za potrebe ATP turnira „Srpska open“ je stavljena na čekanje.

FOTO: Capital

Naime, Komisija za prostorno uređenje, zaštitu okoline, kulturnog i prirodnog nasljeđa Skupštine grad Banjaluka nije podržala odluku o izradi RP Aleja – Park. Time je ta odluka povučena sa dnevnog reda sutrašnjeg zasjedanja Skupštine garda Banjaluka.

Prema saznanjima CAPITAL-a razlog za ovakvu odluku Komisije je bio obuhvat regulaciong plana.

Naime, tim regulacionim planom je bio obuhvaćen prostor na kojem se trenutno gradi sportski teren, ali i dio koji se nalazi u produžetku prema tržnom centru „Delta“.

U pitanju je prostor koji gradonačelnik Draško Stanivuković želi da pretvori u park. Taj plan od samog početka  nema podršku većine u Skupštini grad koju predvodi SNSD, a ta praksa je nastavljena i današnjom odlukom komisije.

Prema informacijama koje je objavio N1 osam članova komisije među kojima su i predstavnici SNSD-a, te po jedan iz PDP-a i SDS-a, nisu dali glas za predloženo rješenje. Jedini koji je podržao bio je odbornik SPS-a Saša Kondić, koji je za N1 istakao da je glasao zbog dijela regulacionog plana koji se odnosi na gradnju parka iza „Delte“.

Članovi komisije koja se većinom sastoji od SNSD i koalicionih partnera je smatrala da se treba smanjiti obuhvat i da se ovaj plan treba odnositi samo na sportski teren, a da se ostalo izbaci, potvrđeno je za CAPITAL.

Ovo nije prvi put da se ova tačka povlači, zbog istog razloga što stavlja pod znak pitanja sam proces legalizacije objekta koji je već u poodmakloj izgradnji.

Naime, kako je CAPITAL u više navrata pisao na toj lokaciji se trenutno odvijaju radovi mimo važećeg regulacionog plana koji je predvidio da se na toj lokaciji gradi multifunkcionalni kongresno – konferencijski centar.

Taj „sitni“ nedostatak u vidu dozvola i regulacionih planova gradske vlasti su planirale ispraviti na sutrašnjem zasjedanju Skupštine grada Banjaluka, ali taj proces je stopiran.

CAPITAL: V. P.

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)