Home Vijesti REAGOVANJE IZ SNSD Kovačević: Šarović demonstrira politički bezobrazluk i licemjerje

REAGOVANJE IZ SNSD Kovačević: Šarović demonstrira politički bezobrazluk i licemjerje

0

Najogoljeniji primjer političkog bezobrazluka je to što trenutno u interesu SDA radi predsjednik SDS Mirko Šarović, koji političku ucjenu SDA naziva neuspjehom i nesposobnošću SNSD i njegovog lidera Milorada Dodika, izjavio je Srni portparol SNSD Radovan Kovačević.
– Zato se Šarović pita zašto je problem tehnički mandat Savjeta ministara, a nije problem tehnički mandat Vlade Federacije BiH (FBiH). Time valjda želi da ishoduje to da on nije problem – rekao je Kovačević.
On je dodao da je Šarović u pravu za tehnički mandat Vlade FBiH, ali zaboravlja da su članovi te vlade pobijedili na izborima i da se u njenom novom sazivu neće ništa značajno promjeniti.
– Iste partije će ostati članovi Vlade FBiH za razliku od tehničkog mandata Savjeta ministara u kojem Republiku Srpsku predstavljaju gubitnici izbora i oni koji nemaju legitimitet građana – naglasio je Kovačević.

Prema njegovim riječima, licemjerno je to što Šarović kaže da želi da odblokira rad Parlamentarne skupštine BiH navodeći da je to u interesu građana.
– Interes građana ispoljen na najdirektniji način na demokratskim izborima jeste da on (Šarović) ne bude u Savjetu ministara, a vidimo da bi se on prije odrekao svega nego te nezaslužene fotelje”, rekao je Kovačević.
Pročitajte još:“DODIK KAO LISICA IZ BASNE O KISELOM GROŽĐU” Šarović kaže da SDS bira da radi, ne da stagnira
Portparol SNSD je podsjetio da je prvi posao parlamenta u svim demokratskim društvima da se izabere izvršna vlast u skladu sa voljom naroda koju taj parlament odražava, ističući da je poznato da SNSD tu ne pravi bilo kakav problem.
Kovačević je ocijenio da metafore političkih lidera sa likovima iz basni, koje je Šarović nevješto upotrijebio, govore samo o njegovom ličnom nivou.
– Možda je vrijeme da se povuče i odmori pa da konačno stigne i do drugih priča za djecu. Mi smo, a i svi građani Srpske, njegove priče za djecu davno čuli, a građani su ih na izborima i jasno ocijenili – poručio je Kovačević.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Lider Pokreta “Samoopredjeljenje” Aljbin Kurti, koji će vjerovatno biti i novi kosovski premijer, saopštio je danas da je obavio …
VIŠE

Kongres lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope usvojio je danas u Strazburu izvještaj o lokalnoj i regionalnoj demokratiji u BiH, u kojem je …
VIŠE

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović izjavio je prije današnje sjednice stranačkog glavnog odbora da se glavni pregovori o ANP …
VIŠE

Predsjednik Gradskog odbora SDS Bijeljina Mićo Mićić poručio je mladima u stranci da je ključ političkog uspjeha poštovanje sebe, ali i …
VIŠE

Šef Kluba poslanika SDS Miladin Stanić zatražio je da parlament Srpske prekine današnju sjednicu na sat vremena, što je izazvalo ogorčenje …
VIŠE

Formiranje Savjeta ministara BiH i rad Parlamentarne skupštine BiH su dva odvojena procesa i treba učiniti sve da Parlament radi i ostvari svoju …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)