Home Region Rama: Priština ugrožava spoljnu politiku Albanije

Rama: Priština ugrožava spoljnu politiku Albanije

0

TIRANA – Albanski premijer Edi Rama izjavio je da političari u Prištini, suprostavljanjem zajedničkoj inicijativi za stvaranje balkanskog “mini Šengena”, ugrožavaju spoljnu politiku Albanije zarad svojih unutrašnjih političkih interesa.

Edi Rama je za albansku televiziju rekao da je dugo vremena objašnjavao Aljbinu Кurtiju, lideru Samoopredjeljenja i kandidatu za premijera privremenih prištinskih institucija, u čemu je značaj procesa “mini Šengena” i da bi bio veoma iznenađen ako on to ne razumije, jer je, kako je dodao, Кurti dovoljno inteligentan.

“Ako se pretvara da razumije ili ne razumije, to je njegov izbor, ali izgleda da se spoljna politika sa Albanijom koristi za unutrašnju politiku. Ne vjerujem da je to najbolje, imaćemo vremena da razgovaramo i produbimo diskusije”, rekao je Rama.

Povodom izjave Кurtija o otvaranju granica između Albanije i Кosova, rekao da tako nešto ne može da se učini bez pristanka Srbije.

“Ako Кurti želi da otvori granice, onda se mora složiti sa svim državama”, rekao je Rama.

Albanski premijer je naveo i da ga rukovodstvo u Prištini nije pitalo za mišljenje kada je odlučilo da uvede takse na robu iz Srbije, ali da je on tu odluku iskreno podržao, prije svega kao akciju koja bi trebalo da ima politički, a ne ekonomski rezultat.

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of