Home Politika Rajčević: Nanesena nemjerljiva šteta interesima Srpske

Rajčević: Nanesena nemjerljiva šteta interesima Srpske

0


Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević rekao je da je šokiran i ogorčen informacijom da je, protivno statutu Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranja kvaliteta BiH, na telefonskoj sjednici Savjeta ministara u tehničkom mandatu usvojen izvještaj ove agencije.

– U Statutu eksplicitno stoji da Upravni odbor UO te agencije usvaja izvještaj i dostavlja ga na razmatranje Savjetu ministara. Sjednice UO nije bilo jer se i srpski i hrvatski članovi Odbora, većina zaposlenih u Agenciji, pa čak i univerziteti iz Federacije BiH protive odlukama direktora te agencije, i nije mi jasno da srpski ministar može glasati za izvještaj nekoga ko već godinu dana na svaki mogući način želi da sruši sistem visokog obrazovanja u Srpskoj ne želeći da u registar upiše činjenicu da su dva javna univerziteta reakreditovana – istakao je Rajčević.

On navodi da je ovo prilog političkom licemjerstvu opozicije, kojem se svjedoči iz dana u dan – navodnoj borbi protiv negativnih pojava u visokom obrazovanju u skupštinskim klupama, dok u isto vrijeme predstavnici te politike na nivou BiH nanose nemjerljivu štetu interesima Republike Srpske.

– Ima li pilota u avionu oznake Savjet ministara u tehničkom mandatu? – pita Rajčević.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je juče da je Savjet ministara u tehničkom mandatu na telefonskoj sjednici usvojio izvještaj Agencije za akreditaciju visokoškolskih ustanova u BiH, koji se zakonski nije mogao naći na sjednici, a za koji je glasao čak i jedan od srpskih ministara.

Agencije

Pročitaj još…

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of